• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
2009. gada 12. jūnija likums "Grozījumi Vides aizsardzības likumā". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.06.2009., Nr. 97 https://www.vestnesis.lv/ta/id/193693

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Grozījums Darba likumā

Vēl šajā numurā

26.06.2009., Nr. 97

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Saeima

Veids: likums

Pieņemts: 12.06.2009.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Saeima ir pieņēmusi un Valsts
prezidents izsludina šādu likumu:

Grozījumi Vides aizsardzības likumā

Izdarīt Vides aizsardzības likumā (Latvijas Republikas Saeimas un Ministru Kabineta Ziņotājs, 2006, 24.nr.; 2007, 15.nr.; 2008, 7., 24.nr.) šādus grozījumus:

1. Izteikt 10.panta sesto daļu šādā redakcijā:

“(6) Valsts sabiedrība ar ierobežotu atbildību “Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs” (turpmāk — centrs) ne retāk kā reizi četros gados sagatavo un publicē nacionālo ziņojumu par vides stāvokli, ietverot tajā informāciju par vides kvalitāti un slodzi uz vidi. Ziņojumu publicēšanas starplaikos informāciju regulāri papildina. Ziņojumu, kā arī ziņojumu publicēšanas starplaikos apkopoto informāciju ievieto Vides ministrijas mājaslapā internetā.”

2. Aizstāt 16.panta otrajā daļā vārdus “Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas aģentūra” ar vārdu “Centrs”.

3. Izteikt 17.panta piekto daļu šādā redakcijā:

“(5) Personām, kuras vides normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā veic vides monitoringu un kurām ir Valsts vides dienesta vai citas vides normatīvajos aktos noteiktās valsts iestādes izdota dienesta apliecība vai pilnvarojums, ir tiesības, informējot īpašnieku vai atbildīgo personu, iekļūt valsts, pašvaldību un privātā īpašuma teritorijās, ciktāl tas nepieciešams, lai veiktu vides monitoringam nepieciešamos novērojumus un mērījumus. Valsts drošībai un aizsardzībai paredzētajos objektos un teritorijās, arī ieslodzījuma vietās, drīkst iekļūt attiecīgajos normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā.”

4. Aizstāt 19.panta pirmajā daļā vārdus “īpaši aizsargājamo dabas teritoriju administrācijas” ar vārdiem “Dabas aizsardzības pārvalde”.

5. 20.pantā:

aizstāt pirmajā daļā vārdus “īpaši aizsargājamo dabas teritoriju administrāciju” ar vārdiem “Dabas aizsardzības pārvaldes”;

izteikt trešo daļu šādā redakcijā:

“(3) Valsts vides dienesta un Dabas aizsardzības pārvaldes valsts vides inspektoru lēmumus, kas saistīti ar vides valsts kontroli, var apstrīdēt attiecīgi Valsts vides dienesta ģenerāldirektoram un Dabas aizsardzības pārvaldes ģenerāldirektoram. Valsts vides dienesta ģenerāldirektora un Dabas aizsardzības pārvaldes ģenerāldirektora lēmumus var pārsūdzēt tiesā.”

6. Aizstāt 34.panta pirmajā un otrajā daļā vārdus “Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas aģentūra” (attiecīgā locījumā) ar vārdu “Centrs” (attiecīgā locījumā).

7. Aizstāt 39.panta ceturtajā daļā vārdus “Metroloģijas un akreditācijas valsts aģentūra” ar vārdiem “sabiedrība ar ierobežotu atbildību “Standartizācijas, akreditācijas un metroloģijas centrs””.

8. Papildināt pārejas noteikumus ar 13.punktu šādā redakcijā:

“13. Grozījumi šā likuma 10.panta sestajā daļā, 16.panta otrajā daļā, 17.panta piektajā daļā un 34.pantā par kompetentās institūcijas maiņu stājas spēkā 2009.gada 1.augustā.”

Likums stājas spēkā 2009.gada 1.jūlijā.

Likums Saeimā pieņemts 2009.gada 12.jūnijā.

Valsts prezidents V.Zatlers

Rīgā 2009.gada 26.jūnijā

 

Redakcijas piebilde: likums stājas spēkā ar 2009.gada 1.jūliju.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!