• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ekonomikas ministrija: Par pasākumiem Latvijas ekonomikas atveseļošanai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.06.2009., Nr. 96 https://www.vestnesis.lv/ta/id/193618

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Finanšu ministrija: Par izmaiņām ES fondu vadībā iesaistīto institūciju optimizācijā

Vēl šajā numurā

19.06.2009., Nr. 96

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ekonomikas ministrija: Par pasākumiem Latvijas ekonomikas atveseļošanai

 

Ekonomikas ministrs Artis Kampars 18.jūnijā Tautsaimniecības padomes (TSP) sēdē aizsāka diskusiju par turpmāko valsts rīcību Latvijas ekonomikas atveseļošanai.

“Ekonomikai ir jāmainās. Turpmāk tai ir jābalstās uz trim pamatprincipiem – konkurētspēju, produktivitāti un produkcijas ar augstu pievienoto vērtību ražošanu. Pēc būtības tas nozīmē līdzšinējā kursa maiņu par 180 grādiem un pāriešanu no krahu cietušā, tikai uz iekšējo patēriņu balstītā ekonomikas modeļa uz eksportu orientētu ekonomiku,” TSP sēdē uzsvēra A.Kampars.

Pēc viņa domām, valsts atbalsta pasākumiem uzņēmēju konkurētspējas veicināšanai jābūt mērķtiecīgiem un selektīviem, to koncentrējot uz prioritārām tautsaimniecības nozarēm.

Pēc ministra teiktā, pašlaik ir sākts pirmais posms ekonomikas attīstības plāna izstrādē – definēt kritērijus prioritāro nozaru noteikšanai.

Tautsaimniecības padomes locekļi atzina, ka 18.jūnijā izteiktais piedāvājums ir pamats diskusijai par turpmākajiem pasākumiem ekonomikas atveseļošanai.

Diskusijas gaitā izkristalizējās arī viedoklis, ka Latvijas ekonomikas pārorientēšana uz eksportu ir ilgtermiņa mērķis, bet vienlaikus jāveic īstermiņa pasākumi ekonomikas stabilizācijai un turpmākas ekonomikas lejupslīdes apturēšanai.

Tautsaimniecības padome vienojās, ka, apkopojot visus viedokļus un ierosinājumus, jau tuvākajā laikā tiks sasaukta padomes sēde, lai turpinātu diskusiju par ministra priekšlikumiem Latvijas ekonomikas atveseļošanai.

 

Sandris Sabajevs, ekonomikas ministra preses sekretārs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!