• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ekonomikas ministrija: Par aktualitātēm tūrisma politikas un ES struktūrfondu jomā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.06.2009., Nr. 96 https://www.vestnesis.lv/ta/id/193559

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ekonomikas ministrija: Par pasākumiem Latvijas ekonomikas atveseļošanai

Vēl šajā numurā

19.06.2009., Nr. 96

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ekonomikas ministrija:  Par aktualitātēm tūrisma politikas un ES struktūrfondu jomā

 

17.jūnijā Ekonomikas ministrijā (EM) notika kārtējā Latvijas Tūrisma konsultatīvās padomes sēde, kuras laikā nozares pārstāvji tika iepazīstināti ar jaunāko informāciju par tūrisma politikas jautājumiem, kā arī pieejamajiem Eiropas Savienības struktūrfondu līdzekļiem tūrisma jomā. Uzrunājot padomi, ekonomikas ministrs Artis Kampars uzsvēra, ka sagaida arī turpmāk aktīvu nozares iesaistīšanos tūrisma politikas veidošanā un aktuālo jautājumu risināšanā kopā ar Ekonomikas ministriju. “Es ļoti ceru, ka mēs darbosimies vienoti, lai kopīgiem spēkiem veicinātu Latvijas tūrisma nozares attīstību un konkurētspēju,” aicināja A.Kampars.

Padome tika iepazīstināta ar notikušo priekšsēdētāja maiņu – turpmāk padomi vadīs Edmunds Beļskis, Uzņēmējdarbības konkurētspējas departamenta direktors. Izmaiņas tika veiktas sakarā ar strukturālajām izmaiņām Ekonomikas ministrijā.

Ekonomikas ministrs informēja padomi par valdības apstiprināto Latvijas ārējo ekonomisko pārstāvniecību turpmākās darbības koncepciju, kas paredz, ka turpmāk Latvijas vēstniecībās un konsulātos darbosies ekonomiskie pārstāvji, kuru kompetencē būs visu Latvijas tautsaimniecības nozaru, t.sk. tūrisma, interešu aizstāvēšana. Šo procesu pārraudzīs Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra, kurā paredzēts izveidot konsultatīvo padomi, lai varētu operatīvi risināt ar Latvijas ekonomisko pārstāvniecību darbību saistītos jautājumus. Ministrs arī aicināja padomi deleģēt pārstāvi, kas varētu aktīvi iesaistīties LIAA konsultatīvās padomes darbā.

Diskutējot par aktualitātēm tūrisma nozarē, padome norādīja, ka ir nepietiekams tūrisma informācijas piedāvājums interneta vidē, it īpaši svešvalodās, un visām iesaistītajām pusēm būtu aktīvāk jāīsteno dažādi mārketinga pasākumi Latvijas kā tūristu galamērķa popularizēšanai.

Ekonomikas ministrija iepazīstināja klātesošos ar aktuālo informāciju normatīvo aktu jomā, norādot, ka ir veikti nozares iesniegtie precizējumi Latvijas tūrisma attīstības pamatnostādņu 2009.–2015.gadam projektā. Ekonomikas ministrija uzsvēra, ka tā aktīvi strādā, lai likvidētu administratīvās barjeras uzņēmējiem, un viens no nozīmīgākajiem pēdējā mēneša panākumiem ir atceltā prasība 24 stundu laikā informēt Valsts policiju par ārvalstu viesu izmitināšanu.

Padome tika informēta arī par diviem grozījumiem Tūrisma likumā – saistībā ar Maksātnespējas likuma stāšanos spēkā un Tūrisma attīstības valsts aģentūras kompetences izmaiņām pēc īstenotās valsts pārvaldes reorganizācijas. Padome tika informēta arī par to, ka iepriekš atvēlētais finansējums mārketinga aktivitāšu īstenošanai netiek samazināts, lai nepārtrauktu iesāktos un ieplānotos nozīmīgos mārketinga pasākumus Latvijas kā tūrisma galamērķa popularizēšanai.

Vienlaikus Ekonomikas ministrija norādīja, ka ir sagatavoti priekšlikumi grozījumiem Administratīvo pārkāpumu kodeksā, kas paredz palielināt taksometra vadītājam piemēroto sodu par pašvaldībā apstiprinātā tarifa pārsniegšanu. Saskaņošanai ir nosūtīti arī sagatavotie grozījumi Akcīzes preču aprites kārtībā, kuru mērķis ir paredzēt licencēšanas komisijai tiesības neizsniegt vai nepārreģistrēt komersantam licenci alkoholisko dzērienu un alus mazumtirdzniecībai attiecīgajā vietā, kur 12 mēnešu laikā licence jau tikusi anulēta vai apturēta, kā arī atkārtoti konstatēti noziedzīgie nodarījumi.

Sēdes laikā padome apsprieda EM ierosinājumu izveidot Tūrisma attīstības valsts aģentūras konsultatīvo padomi. Paredzēts, ka tās galvenais uzdevums būs aktīvi piedalīties aģentūras darbā, lemjot par mārketinga aktivitātēm. Plānots, ka aģentūras padomi vadīs ekonomikas ministrs.

Savukārt Ekonomikas ministrijas Eiropas Savienības fondu ieviešanas departamenta direktors Edmunds Valantis informēja padomi par tūrisma nozarei pieejamo Eiropas Reģionālā attīstības fonda finansējumu, īstenotajiem projektiem un citiem uzņēmējdarbības atbalsta instrumentiem. E.Valantis pastāstīja, ka šā gada rudenī tiks sākta otrā projektu pieteikumu pieņemšanas kārta aktivitātē “Valsts nozīmes pilsētbūvniecības pieminekļu saglabāšana, atjaunošana un infrastruktūras pielāgošana tūrisma produkta attīstībai”. Šīs aktivitātes ietvaros kopējais finansējums būs 5 322 864 latu. E.Valantis informēja arī, ka rudens sākumā tiks sākta projektu pieņemšana aktivitātē “Ārējo tirgu apgūšana – ārējais mārketings”, kurai ir apstiprināts papildu finansējums 4 408 276 lati. E.Valantis atgādināja, ka tūrisma nozares uzņēmēji var pieteikties arī citiem finanšu atbalsta instrumentiem, kurus piedāvā Latvijas Garantiju aģentūra un Hipotēku banka.

Sēdes nobeigumā Ārlietu ministrijas Konsulārā departamenta direktore Z.Grauze informēja par aktuālāko informāciju vīzu izsniegšanas jautājumā, uzsverot, ka ir būtiski atviegloti vīzu izsniegšanas nosacījumi tūristiem.

 

Ekonomikas ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!