• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Finanšu ministrs:Par aicinājumu pārdalīt ES fondu līdzekļus zinātnei. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.06.2009., Nr. 93 https://www.vestnesis.lv/ta/id/193364

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Izsakot līdzjūtību Igaunijas prezidentam un tautai

Vēl šajā numurā

16.06.2009., Nr. 93

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Finanšu ministrs:Par aicinājumu pārdalīt ES fondu līdzekļus zinātnei


 

Finanšu ministrs Einars Repše rosina Izglītības un zinātnes ministriju (IZM) pārskatīt tās pārziņā esošās ES fondu darbības programmas (DP) “Cilvēkresursi un nodarbinātība” papildinājuma aktivitātes un 30 miljonus latu DP finansējuma novirzīt aktivitātei, kas veicinātu cilvēkresursu piesaisti zinātnei.

Šobrīd zinātniekiem ES fondu aktivitātes “Cilvēkresursu piesaiste zinātnei” ietvaros pieejams publiskais finansējums 37,3 miljoni latu. Pirmajā projektu iesniegumu konkursā līdz 2009.gada janvāra beigām tika iesniegti 154 projektu iesniegumi par kopējo finansējumu 144,5 miljoni latu. Tomēr, ņemot vērā aktivitātē pieejamo finansējumu, apstiprināti tika tikai 25 projekti ar publisko finansējumu 29,6 miljoni latu.

Lai veicinātu Latvijas ekonomikas augšupeju un spēju radīt produktus ar augstu pievienoto vērtību un potenciālu inovāciju jomā, kā arī mazinātu zinātnieku emigrāciju, jāpalielina atbalsts cilvēkresursiem zinātnē. Līdz ar to finanšu ministrs aicina IZM pārskatīt DP “Cilvēkresursi un nodarbinātība” papildinājuma prioritātes “Augstākā izglītība un zinātne” aktivitātes. Viena no pārskatāmajām ir aktivitāte motivācijas veicināšanai zinātniskajai darbībai ar 2,8 miljonu latu publisko finansējumu, par kuras īstenošanu esošajā ekonomiskajā situācijā.

 

Finanšu ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!