• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Igaunijas un Latvijas pārrobežu sadarbību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.06.2009., Nr. 93 https://www.vestnesis.lv/ta/id/193331

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Finanšu ministrs:Par aicinājumu pārdalīt ES fondu līdzekļus zinātnei

Vēl šajā numurā

16.06.2009., Nr. 93

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Igaunijas un Latvijas pārrobežu sadarbību


 

Beidzot Igaunijas un Latvijas pārrobežu sadarbības programmu, Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija apstiprināja trīs jaunus sadarbības projektus par 1 419 317 eiro.

Latvija sadarbībā ar Igauniju plāno īstenot vērienīgu videi draudzīgu paraugsaimniecības tīklu izveidi par 888 554 eiro. Projekta mērķis ir atlasīt labākos prakses paraugus videi draudzīgām un no ekonomiskā viedokļa veiksmīgām saimniecībām. Saimniecības plāno popularizēt un padarīt pieejamākas citām saimniecībām, ekspertiem, medijiem un plašākai sabiedrībai.

Programmas ietvaros zemnieku saimniecību vadītāji tiks apmācīti un nodrošināti ar nepieciešamo apmeklētāju uzņemšanai.

Projekts “Pērc vietējo preci!” veicinās vietējo ražojumu konkurētspēju par 480 833 eiro. Projekta ietvaros tiks pētīti un analizēti dažādi vietējie dabas, enerģijas un cilvēkresursi un attīstītas prasmes un tehnoloģijas resursu efektīvai izmantošanai.

Projekta rezultātā tiks izveidots kopīgs kokapstrādes apmācības un kompetences centrs. Projektu īsteno Apes pilsēta ar Setumā lauku pašvaldības apvienību.

Savukārt projekts “Viegli būt kopā” uzlabos pakalpojumus cilvēkiem ar īpašām vajadzībām, īpaši ar garīgās veselības problēmām. Sadarbojoties specializētajām skolām no Gaismas un Stopiņu novada un līdzīga profila skolai pie Viru ezera Igaunijā, notiks apmācības skolotājiem un vecākiem, kā arī izstrādāti kopīgi mācību materiāli bērniem ar īpašām vajadzībām. Projekta kopējās izmaksas ir 49 930 eiro.

Programmas mērķis ir nodrošināt pakalpojumus un izglītību bērniem ar īpašām vajadzībām, uzlabot vietējo ražotāju konkurētspēju, kā arī popularizēt pozitīvos paraugus videi draudzīgām un konkurētspējīgām zemnieku saimniecībām.

Projektus aicina iesniegt līdz šā gada 20.jūlijam.

Sīkāku informācija par programmu, atbalstītajām aktivitātēm un citiem projektiem var atrast mājaslapā www.estlat.eu.

 

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!