• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par pasākumiem smēķēšanas ierobežošanai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.06.2009., Nr. 92 https://www.vestnesis.lv/ta/id/193261

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas konvertējamo valūtu kursi

Vēl šajā numurā

12.06.2009., Nr. 92

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par pasākumiem smēķēšanas ierobežošanai


 

10.jūnijā Veselības ministrijā norisinājās Smēķēšanas ierobežošanas valsts komisijas sanāksme, kurā diskutēja par papildus veicamajiem pasākumiem smēķēšanas ierobežošanas un tabakas izstrādājumu ievešanas un realizācijas kontroles jomā.

Analizējot šā gada pirmā ceturkšņa datus par nelegālo cigarešu īpatsvara palielināšanos Latvijas tirgū un akcīzes nodokļa ieņēmumu izpildi par tabakas izstrādājumiem, komisija nolēma atbalstīt Valsts ieņēmumu dienesta ierosinājumu samazināt privātpersonai, ieceļojot no trešajām valstīm, noteikto pieļaujamo ievedamo cigarešu daudzumu līdz 40 līdzšinējo 200 cigarešu vietā. Tāpat, lai samazinātu nelegālo cigarešu kontrabandu, Veselības ministrija atbalstīs Valsts ieņēmumu dienesta viedokli par nepieciešamību saglabāt kriminālatbildību personām, kuras atkārtoti gada laikā valstī ievedušas nelegālās cigaretes.

Dalībnieki diskutēja arī par iespēju pilnībā aizliegt jebkādu smēķējamo augu maisījumu tirdzniecību. Šobrīd MK iesniegtie grozījumi likumā “Par tabakas izstrādājumu realizācijas, reklāmas un lietošanas ierobežošanu” paredz aizliegt realizēt augu smēķējamos produktus, kuri satur augus vai augu vielas, kas atrodas Latvijā kontrolējamo narkotisko vielu, psihotropo vielu un prekursoru sarakstā vai kam piemīt psihoaktīvas īpašības. Tādējādi būtu ierobežota augu smēķēšanas maisījumu tirdzniecība. Sanāksmes dalībnieki tika iepazīstināti ar EK iniciatīvu attiecībā uz jaunu kombinēto brīdinājumu (brīdinājumi, kas papildināti ar krāsainiem fotoattēliem) izveidošanu, kas aizņems 100% no tabakas izstrādājuma iepakojuma vienības ārējā laukuma otras lielākās virsmas.

 

Veselības ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!