• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par sadarbību ar Ukrainu elektroenerģijas piegādes, ekonomikas, rūpniecības un tūrisma jomā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.06.2009., Nr. 90 https://www.vestnesis.lv/ta/id/193128

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par sadarbību ar Vāciju lauksaimniecībā, zivsaimniecībā un lauksaimniecības ražojumu tirdzniecībā

Vēl šajā numurā

10.06.2009., Nr. 90

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par sadarbību ar Ukrainu elektroenerģijas piegādes, ekonomikas, rūpniecības un tūrisma jomā


 

Ekonomikas ministrs Artis Kampars 4.jūnijā, tiekoties ar Ukrainas kurināmā un enerģētikas ministru Juriju Prodanu, konceptuāli vienojies par augsta līmeņa darba grupas izveidi, kas vērtēs iespējas nodrošināt elektroenerģijas piegādi no Ukrainas uz Latviju. Tikšanās laikā A.Kampars informēja J.Prodanu par Latvijas interesi importēt elektroenerģiju no Ukrainas. Sadarbības tālākās iespējas izvērtēs iepriekšminētā darba grupa. Savukārt Latvijas ekonomikas ministra un Ukrainas rūpniecības ministra Vladimira Novicka tikšanās laikā tika apspriesta abu valstu sadarbība rūpniecības jomā.

Latvijas ekonomikas ministra un Ukrainas rūpniecības ministra Vladimira Novicka tikšanās laikā tika runāts arī par galvenajiem administratīvajiem šķēršļiem, kas negatīvi ietekmē Latvijas uzņēmēju darbību Ukrainā, īpaši pārtikas produktu sertifikācijas sistēmā (piemēram, zivju produkcijas konserviem u.tml.). V.Novickis atzina, ka Ukraina apzinās šos šķēršļus un strādā pie to novēršanas. Tikšanās laikā Ukrainas ministrs tika iepazīstināts ar Latvijas farmācijas kompānijas “Grindex” un augsto tehnoloģiju kompānijas “Bruker Baltic” prezentācijām par plānoto darbības paplašināšanu Ukrainā.

Tikšanās laikā ar Ukrainas ekonomikas ministru Bogdanu Daniļišinu A.Kampars pārrunāja abu valstu ekonomisko situāciju, kā arī turpmākās sadarbības iespējas. Sarunu gaitā ministri apmainījās ar abu valstu pieredzi ekonomiskās krīzes pārvarēšanā.

Abi ministri atzina, ka sadarbības iespēju potenciāls ir liels; īpaši būtu jāstiprina sadarbība zinātnē. Ukrainas pārstāvis izteica ieinteresētību saņemt Latvijas atbalstu Ukrainai Austrumu partnerības ietvaros. Austrumu partnerība ir Eiropas Savienība iniciatīva, kuras mērķis ir stiprināt ES un Austrumeiropas valstu – Ukrainas, Armēnijas, Azerbaidžānas, Baltkrievijas, Gruzijas un Moldovas – ekonomiskās attiecības.

Ukrainas ministrs aicināja arī Latvijas uzņēmējus iesaistīties Ukrainas apjomīgajos infrastruktūras objektu celtniecības darbos, Ukrainai gatavojoties pasaules futbola čempionātam 2012.gadā.

A.Kampars tikās arī ar Ukrainas kultūras un tūrisma ministra vietnieku Juriju Zubko, lai pārrunātu abu valstu sadarbību tūrismā. Ukrainas pārstāvis norādīja, ka Ukrainas iedzīvotāju interese par Latviju palielinās un maršrutā Kijeva–Rīga būtu jāatver vēl viens avioreiss dienā. A.Kampars apliecināja, ka arī Latvija būtu ieinteresēta palielināt tūristu plūsmu starp abām valstīm, tāpēc sarunas par šo jautājumu būtu jāturpina atbildīgajām institūcijām. Pašlaik maršrutā Kijeva–Rīga Latvijas aviokompānija “airBaltic” nodrošina vienu reisu dienā. Ministrs tikās arī ar Odesas un Kirovogradas apgabalu vadības pārstāvjiem, lai pārrunātu ekonomisko sadarbību reģionālā līmenī.

Savukārt ministra un uzņēmēju delegācijas tikšanās laikā tika parakstīts Latvijas–Ukrainas Ekonomiskās sadarbības padomes nolikums, kas paredz stiprināt abu valstu uzņēmēju sadarbību. Tāpat par izdevušos var uzskatīt Ukrainas–Latvijas biznesa forumu, kurā piedalījās 22 Latvijas uzņēmēji, pārstāvot celtniecības, kokapstrādes, pārtikas ražošanas, finanšu un juridisko konsultāciju, atkritumu pārstrādes, metālapstrādes, elektronikas, iepakojuma ražošanas, enerģētikas, tipogrāfijas un citas nozares. Abu valstu uzņēmēji izrādīja lielu interesi par sadarbības iespējām.

 

Sandris Sabajevs, ekonomikas ministra padomnieks

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!