• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par sadarbību ar Vāciju lauksaimniecībā, zivsaimniecībā un lauksaimniecības ražojumu tirdzniecībā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.06.2009., Nr. 90 https://www.vestnesis.lv/ta/id/193127

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

10.06.2009., Nr. 90

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par sadarbību ar Vāciju lauksaimniecībā, zivsaimniecībā un lauksaimniecības ražojumu tirdzniecībā


 

9.jūnijā Zemkopības ministrijā (ZM) viesojās Vācijas Federatīvās Republikas Mēklenburgas–Priekšpomerānijas federālās zemes landtāga Lauksaimniecības, vides un patērētāju aizsardzības komisijas deputāti, lai ar ZM speciālistiem pārrunātu cūkkopības, piensaimniecības un zvejniecības, kā arī lauksaimniecības ražojumu tirdzniecības jautājumus.

Tikšanās laikā Zemkopības ministrijas speciālisti Mēklenburgas–Priekšpomerānijas Lauksaimniecības, vides un patērētāju aizsardzības komisijas deputātus iepazīstināja ar dažādu lauksaimniecības nozaru situāciju un to attīstības tendencēm Latvijā. Savukārt Vācijas delegācijas pārstāvji interesējās par cūkkopības, piena un liellopu audzēšanas nozari mūsu valstī.

Zemkopības ministrijas speciālisti kā vienu no lauksaimniecības problēmu risinājumiem, kas saistītas ar ekonomisko situāciju valstī, minēja kooperatīvu veidošanu, piebilstot, ka Latvijas lauksaimnieki pamazām sāk novērtēt to priekšrocības.

Sarunas gaitā abpusēji atzinīgi tika vērtēts fakts, ka Latvijā sevišķi sekmīgi attīstās graudkopības nozare, jo tiek saražots par 30% vairāk graudu, nekā patērēts, līdz ar to nodrošinot eksporta pieaugumu uz citām valstīm.

Vācijas pārstāvjus plašāk interesēja bioenerģijas ražošanas pieredze Latvijā. Ministrijas speciālisti norādīja, ka Latvijā tiek audzēti vairāk nekā 100 000 hektāru gan ziemas, gan vasaras rapšu, kas tiek eksportēti uz ārvalstīm degvielas ražošanai.

Gan Mēklenburgas–Priekšpomerānijas Lauksaimniecības, vides un patērētāju aizsardzības komisijas deputāti, gan ZM speciālisti izteica bažas par lielo kormorānu jeb jūras kraukļu negatīvo ietekmi uz zivsaimniecību. Latvijas pārstāvji izteica vēlmi sadarboties ar Vāciju, lai nākotnē būtu iespēja šo putnu darbības ierobežot, jo kormorāni apēd vērā ņemamu daudzumu zivju.

Sarunas gaitā arī atzinīgi tika vērtēta līdzšinējā Latvijas sadarbība ar Vāciju liellopu šķirņu audzēšanā, kas sākta aptuveni pirms 10 gadiem. Latvijas liellopu audzētājiem joprojām ir iespēja konsultēties ar Vācijas lopkopjiem. Pamatojoties uz to, abas puses izteica vēlmi nākotnē ciešāk sadarboties lopkopībā jau valdību līmenī.

Tikšanās laikā Latviju pārstāvēja Zemkopības ministrijas parlamentārā sekretāre Ligita Silaraupa, Zemkopības ministrijas speciālisti, Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padomes (LOSP) priekšsēdētāja vietniece un Latvijas Augļkopju asociācijas valdes priekšsēdētāja Māra Rudzāte.

Mēklenburgas–Priekšpomerānijas delegāciju vadīja landtāga Lauksaimniecības, vides un patērētāju aizsardzības komisijas priekšsēdētājs Matiass Līcs.

 

Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!