• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Somijas valsts augstāko apbalvojumu Latvijas profesoram. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.06.2009., Nr. 89 https://www.vestnesis.lv/ta/id/193079

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Izglītības un zinātnes ministre: Par budžeta grozījumiem un strukturālajām reformām

Vēl šajā numurā

09.06.2009., Nr. 89

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Somijas valsts augstāko apbalvojumu Latvijas profesoram


 

04.JPG (13893 bytes)
Foto: Boriss Koļesņikovs, “LV”

Somijas prezidente Tarja Halonena piešķīrusi Latvijas Zinātņu akadēmijas īstenajam loceklim, Latvijas Mākslas akadēmijas profesoram Dr.habil.art. Ojāram Spārītim Somijas Baltās Rozes Ordeņa Bruņinieka Pirmās šķiras ordeni. Ordeni pasniedza Somijas vēstniece Marija Sereniusa 4.jūnijā īpašā apbalvošanas ceremonijā, kas notika vēstniecības telpās Rīgā (attēlā).

O.Spārītis ir devis nozīmīgu ieguldījumu Somijas un Latvijas kultūras un sadarbības attiecību veidošanā, būdams Somijas vēstniecības sadarbības partneris daudzu izstāžu, pasākumu un konferenču rīkošanā. Viņš arī aktīvi piedalījies Jaņa Rozentāla biedrības muzeja izveidošanā Helsinkos. Prof. O.Spārītim ir izveidojusies cieša sadarbība ar Jiveskiles universitāti baznīcas kultūras mantojuma pētīšanā, aizsardzībā un restaurācijā, realizējot kopīgus projektus. Kopā ar somu speciālistiem viņš ir organizējis starptautiskas arhitektūras un mākslas konferences. Piedaloties Jiveskiles universitātes lekciju un pētniecības programmā kā vieslektors, profesors ir arī dziļāk aplūkojis Somijas baznīcas arhitektūru un baznīcas mākslu. Kā nozares speciālists viņš ir dalījies savās zināšanās ar daudzām somu delegācijām un lekcijās izglītojis Latvijas studentus par somu arhitektūru un mākslu.

 

Somijas vēstniecības un “Latvijas Vēstneša” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!