• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija: Par attīstības centru izaugsmes veicināšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.06.2009., Nr. 89 https://www.vestnesis.lv/ta/id/193070

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija: Par novadu darba sākšanu pēc pašvaldību vēlēšanām

Vēl šajā numurā

09.06.2009., Nr. 89

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija: Par attīstības centru izaugsmes veicināšanu

 

Noslēdzoties Eiropas Savienības (ES) fondu programmas 3.6.1.1.aktivitātes “Nacionālās un reģionālās nozīmes attīstības centru izaugsmes veicināšana līdzsvarotai valsts attīstībai” otrai projektu atlases kārtai, Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijā (RAPLM) iesniegti 24 projekti par kopējo summu 71 890 875 lati.

Programmas otrās kārtas ietvaros 14 pašvaldības – Daugavpils, Jelgava, Liepāja, Rēzekne, Valmiera, Ventspils, Aizkraukle, Cēsis, Gulbene, Kuldīga, Līvāni, Madona, Smiltene un Talsi – projektus izstrādāja, lai veicinātu pilsētu izaugsmi, sekmējot pilsētvides un pilsētreģionu konkurētspēju, sasniedzamību vai pieejamību.

Piesaistot ES finansējumu, pašvaldībām ir iespēja izstrādāt inovatīvus risinājumus konkurētspējas un izaugsmes sekmēšanai, kā arī pašām izvēlēties projektus, kuri būtu nozīmīgi pilsētu attīstībai.

Šajā aktivitātē kopējais pieejamais finansējums ir 209 216 720 latu, tai skaitā Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējums 177 834 211 latu un nacionālais publiskais finansējums 31 382 509 lati.

Aktivitātes mērķis ir nodrošināt pilsētu izaugsmi, sekmējot uzņēmējdarbības un tehnoloģiju attīstību, uzlabojot pakalpojumu pieejamību un sasniedzamību, kā arī nodrošinot vienādas iespējas visām iedzīvotāju grupām.

Kā prioritārs priekšnosacījums investīciju apguvei pilsētām tiek izvirzīta prasība izstrādāt kvalitatīvu pašvaldības attīstības programmu, ievērojot integrētu pieeju teritoriju attīstībai.

Attīstības programmas pilsētas izstrādā vidējā termiņā līdz septiņiem gadiem, ietverot informāciju par pilsētu turpmāko izaugsmi, balstoties uz savstarpēji saistītu nozaru attīstību, un tās ietekmi uz apkārtējo teritoriju attīstību. Programmas paredz dažādu nozaru vajadzību koordinēšanu, atspoguļojot plānoto investīciju savstarpējo papildinātību, un sadarbību ar apkārtējām teritorijām.

Aktivitātes ietvaros finansējums ir pieejams 16 nacionālas un reģionālas nozīmes attīstības centriem – Daugavpilij, Jelgavai, Jēkabpilij, Liepājai, Rēzeknei, Valmierai, Ventspilij, Aizkrauklei, Cēsīm, Gulbenei, Kuldīgai, Līvāniem, Madonai, Saldum, Smiltenei un Talsiem.

Projektu iesniegumu atlasi ministrija rīko vairākās uzaicinājumu kārtās. Trešā atlases kārta tiks izsludināta līdz šā gada 31.oktobrim.

Aktivitātes īstenošanu nodrošina RAPLM kā atbildīgā iestāde un Valsts reģionālās attīstības aģentūra kā sadarbības iestāde.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!