• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas budžeta grozījumiem Eiropas Komisijas ekonomikas un finanšu lietu komisāra vērtējumā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.06.2009., Nr. 88 https://www.vestnesis.lv/ta/id/192967

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Zemkopības ministrs: Par jaunām iespējām piena nozarei

Vēl šajā numurā

05.06.2009., Nr. 88

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas budžeta grozījumiem Eiropas Komisijas ekonomikas un finanšu lietu komisāra vērtējumā

 

Šonedēļ Eiropas Komisijas un Starptautiskā valūtas fonda pārstāvji apmeklēja Latviju, kur viņi tika iepazīstināti ar 2009.gada budžeta grozījumiem. Eiropas Komisijas ekonomikas un finanšu lietu komisārs Hoakins Almunja uzskata, ka jaunie budžeta priekšlikumi ir solis pareizajā virzienā un ka tajos ir vairākas pozitīvas reformas, tomēr jādara vēl vairāk, lai ierobežotu budžeta deficīta palielināšanos.

 “Diemžēl ekonomikas recesija Latvijā ir izrādījusies skarbāka, nekā prognozēts, sagādājot raizes daudziem un padarot deficītu lielāku, nekā tika gaidīts. Latvijai ilgtspējīgā veidā ar nopietniem budžeta un strukturāliem pasākumiem jāsamazina deficīts, lai gan atzīstu, ka valdības ekonomikas programmā ietvertie sākotnējie fiskālie mērķi vairs nav sasniedzami. Es arī saprotu, ka pastāv robežas, cik tālu deficītu var ierobežot, lai ļautu elpot Latvijas ekonomikai un tās iedzīvotājiem, īpaši tiem, kuriem klājas visgrūtāk. Es secinu, ka valdība vēlas kontrolēt valsts parādu un saglabāt esošo valūtas kursa piesaisti. Šonedēļ iesniegtie budžeta grozījumi ir pirmais solis, un Komisija vēlas atbalstīt valdības centienus. Ceru sagaidīt, ka budžeta otrajā lasījumā tiks pieņemti papildu pasākumi, kā ir paziņojusi valdība,” teica komisārs H.Almunja.

 

Ivars Bušmanis, Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā preses sekretārs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!