• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Zemkopības ministrs: Par jaunām iespējām piena nozarei. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.06.2009., Nr. 88 https://www.vestnesis.lv/ta/id/192957

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

05.06.2009., Nr. 88

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Zemkopības ministrs: Par jaunām iespējām piena nozarei


 

Zemkopības ministrs Jānis Dūklavs pēc Eiropas Savienības (ES) lauksaimniecības un zivsaimniecības ministru neformālās sanāksmes Čehijā saņēmis informāciju no Eiropas Komisijas par to, ka Latvijai plānots piešķirt finansējumu no Eiropas Ekonomikas atveseļošanās plānam paredzētajiem līdzekļiem 13,26 miljonus eiro.

Līdzvērtīgu finansējumu saņems arī pārējās ES dalībvalstis. Lēmumu oficiāli plānots pieņemt tuvākajā laikā.

Eiropas Padome noteikusi, ka Ekonomikas atveseļošanās plāna jaunajiem izaicinājumiem paredzētie līdzekļi izmantojami klimata pārmaiņu ietekmes novēršanai, atjaunojamās enerģijas veidu attīstīšanai, ūdens apsaimniekošanai, bioloģiskās daudzveidības uzturēšanai, piena nozares pārstrukturēšanas pasākumiem, kā arī platjoslas interneta nodrošināšanai lauku teritorijās. Dalībvalstīm pašām ir iespēja izvēlēties attiecīgās jomas, kādās tās izmantos šo finansējumu. Galvenais noteiktais kritērijs ir šā finansējuma izmantošana lauksaimniecības attīstības veicināšanai katras valsts noteiktajās prioritārajās jomās.

Ņemot vērā šābrīža situāciju lauksaimniecībā un arī piena nozarē, Zemkopības ministrija rosinās šo finansējumu novirzīt piena nozares pārstrukturēšanai Lauku attīstības programmas 2007.–2013.gadam pasākuma “Lauku saimniecību modernizācija” ietvaros.

Pirms galīgā lēmuma pieņemšanas par finansējuma piešķiršanu ZM šo jautājumu apspriedīs ar lauksaimnieku sabiedriskajām organizācijām.

 

Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!