• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija: Par e-pārvaldes un e-pakalpojumu ieviešanu valstī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.06.2009., Nr. 85 https://www.vestnesis.lv/ta/id/192739

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija: Par sociālā kapitāla attīstību Latvijā ilgtermiņā

Vēl šajā numurā

02.06.2009., Nr. 85

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija: Par e-pārvaldes un e-pakalpojumu ieviešanu valstī


 

Atbilstoši Ministru kabineta lēmumam Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija (RAPLM) no 1.jūnija pārņēma Īpašu uzdevumu ministra elektroniskās pārvaldes lietās sekretariāta funkcijas un turpmāk ir atbildīga par e-pārvaldes un e-pakalpojumu ieviešanu, kā arī informācijas sistēmas politiku valstī.

 “Pārņemot sekretariāta funkcijas, mēs par vienu no prioritātēm esam izvirzījuši daudzo valsts reģistru savietošanu un iedzīvotājiem un uzņēmējiem ērtu un pieejamu e-pakalpojumu attīstību. Mūsu mērķis ir pilnīga e-pārvaldes ieviešana, lai visus ar valsts pārvaldi saistītos pakalpojumus nodrošinātu vienas pieturas aģentūrās uz pašvaldību administrāciju bāzes,” norāda reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs Edgars Zalāns.

Reorganizējot Īpašu uzdevumu ministra elektroniskās pārvaldes lietās sekretariātu, RAPLM turpmāk ir vadošā iestāde arī elektroniskās pārvaldes, informācijas sabiedrības un informācijas tehnoloģiju jomā.

RAPLM koordinē informācijas tehnoloģiju ieviešanu valsts pārvaldē, lai nodrošinātu valsts pārvaldes modernizāciju un efektivitāti, un uzrauga valsts informācijas sistēmu attīstību.

Tāpat ministrija nodrošina Latvijas elektroniskās pārvaldes koordinācijas padomes darbību, sekmējot sadarbību elektronisko pakalpojumu attīstīšanā un nodrošinot investīciju piesaisti elektroniskās pārvaldes, informācijas sabiedrības un informācijas tehnoloģiju jomā.

RAPLM par e-pārvaldes jautājumiem atbild valsts sekretāra vietnieks informācijas sabiedrības jautājumos, kā arī divi departamenti: Informācijas sabiedrības politikas departaments un Elektroniskās pārvaldes departaments.

Lai nodrošinātu elektronisko iepirkumu sistēmas darbību valsts un pašvaldību iestāžu iepirkumu veikšanai, Īpašu uzdevumu ministra elektroniskās pārvaldes lietās sekretariāta funkcijas pārņēma Valsts reģionālā attīstības aģentūra (VRAA).

Tāpat VRAA nodrošina Latvijas valsts portāla www.latvija.lv, vairāku valsts informācijas sistēmu un publisko elektronisko pakalpojumu uzturēšanu un attīstību, kā arī nodrošina valsts pārvaldes un pašvaldību institūciju sadarbību elektronisko pakalpojumu attīstīšanā.

VRAA arī īsteno no Eiropas Savienības fondiem un citiem finanšu instrumentiem finansētos projektus elektroniskās pārvaldes, informācijas sabiedrības un informācijas tehnoloģiju jomā.

 

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!