• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ekonomikas ministrija: Par ministrijā īstenotajām strukturālajām reformām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.06.2009., Nr. 85 https://www.vestnesis.lv/ta/id/192738

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par energoauditu daudzdzīvokļu mājās

Vēl šajā numurā

02.06.2009., Nr. 85

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ekonomikas ministrija: Par ministrijā īstenotajām strukturālajām reformām


 

No 1.jūnija ir spēkā jaunā Ekonomikas ministrijas (EM) struktūra, atbilstoši kurai valsts sekretāra vietnieku skaits samazināts no pieciem uz trim, struktūrvienību skaits samazināts no 17 uz 10, savukārt darbinieku skaits samazināts no 230 uz 172.

Reformas ministrijā veiktas pēc ekonomikas ministra Arta Kampara 17.aprīļa rīkojuma, atbilstoši kuram valsts sekretāram Anrijam Matīsam tika uzdots īstenot funkciju optimizāciju un strukturālas reformas Ekonomikas ministrijā, tās pārraudzības un padotības iestādēs un atsevišķās valsts kapitālsabiedrībās, kurās ministrija ir kapitāla daļu turētāja.

Plānots, ka visu šo pasākumu rezultātā jau šogad uz algu un administratīvo izdevumu samazinājuma rēķina varētu ietaupīt 4 miljonus latu, bet, sākot no 2010.gada, – 8 miljonus latu.

Šo reformu rezultātā ministrijā apvienotas vairākas struktūrvienības. Vienlaikus jāatzīmē, ka no šā gada 1.jūnija valsts un privātās partnerības politikas un normatīvo aktu izstrāde ir kļuvusi par Finanšu ministrijas kompetenci.

No šā gada 1.jūnija EM ir šādas struktūrvienības:

• Ārējo ekonomisko attiecību departaments;

• Uzņēmējdarbības konkurētspējas departaments;

• ES fondu ieviešanas departaments;

• Tautsaimniecības struktūrpolitikas departaments;

• Enerģētikas departaments;

• Būvniecības un mājokļu politikas departaments;

• Iekšējā tirgus departaments;

• Stratēģiskās plānošanas un resursu vadības departaments;

• Juridiskais departaments;

• Sabiedrisko attiecību nodaļa.

Paralēli iekšējām strukturālajām reformām ministrijā notiek darbs arī pie EM padotībā esošo iestāžu reorganizācijas. Kā zināms, šā gada 26.maijā Ministru kabinetā jau akceptēta Valsts būvinspekcijas, Būvniecības, enerģētikas un mājokļu valsts aģentūras un Metroloģijas un akreditācijas valsts aģentūras reorganizācija no šā gada 1.jūlija.

Līdz šā gada 1.jūlijam plānots optimizēt arī Tūrisma attīstības valsts aģentūras struktūru un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru, kā arī sagatavot Patērētāju tiesības aizsardzības centra optimizācijas priekšlikumus, nosakot tā prioritāros darbības virzienus.

Līdz 2010.gada 1.janvārim plānots apvienot Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisiju un Konkurences padomi. Strukturālas izmaiņas plānotas arī valsts AS “Privatizācijas aģentūra”.

Daļu ministrijas padotībā esošo iestāžu funkcijas pārņems Ekonomikas ministrija. Vienlaikus tiek izvērtēta iespēja Ekonomikas ministrijas kompetencē pārņemt arī padotības iestāžu atbalsta funkciju nodrošināšanu, tostarp iekšējā audita, grāmatvedības un personāla jautājumu kārtošanu u.c.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!