• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par risinājumiem ekonomiskās aktivitātes stimulēšanai Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.06.2009., Nr. 85 https://www.vestnesis.lv/ta/id/192734

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par sabiedrības pārmaiņu kustību "Latvijas forums"

Vēl šajā numurā

02.06.2009., Nr. 85

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par risinājumiem ekonomiskās aktivitātes stimulēšanai Latvijā


 

28.maijā notika pirmā augsta līmeņa darba grupas sēde, kura izveidota pēc Ministru prezidenta Valda Dombrovska iniciatīvas, lai diskutētu par Latvijas attīstību īstermiņā, vidējā termiņā un ilgtermiņā, kā arī lai sekmīgi pārvarētu pašreizējo valsts ekonomisko situāciju un fundamentāli pārskatītu ekonomikas struktūru un konkurētspēju.

Darba grupa diskutēja par galvenajām Latvijas tautsaimniecības problēmām, ekonomikas lejupslīdes un taupības pasākumu sociālajiem aspektiem, ekonomikas stimulēšanas iespējām, kā arī par Latvijas tautsaimniecības konkurētspējas veicināšanas galvenajiem aspektiem.

Pirmās sēdes laikā eksperti ar Ministru prezidentu pārrunāja jautājumus, kas skar mikrouzņēmumu atbalsta programmas iespējamos risinājumus Latvijā, publiskās privātās partnerības likumu piemērošanas efektivitāti, kā arī nodokļu politiku, kas sekmētu nodarbinātības saglabāšanos un novērstu pelēkās ekonomikas zonas paplašināšanos. Eksperti atzina, ka Latvijai līdzīgā situācijā ir bijušas arī citas ES dalībvalstis, kuru pieredzi un zināšanas krīzes pārvarēšanā tagad var veiksmīgi izmantot arī Latvija.

Sēdē piedalījās darba grupas locekļi: Somijas premjerministra biroja valsts sekretāra vietnieks ekonomikas jautājumos Vesa Vihriela, bijušais Francijas ekonomikas un finanšu ministrs Alēns Madlēns, “Royal Unibrew” padomnieks Leo Blabergs Serensens (Dānija), bijušais “Riksbank” vadītājs, pašreizējais “East Capital” investīciju grupas padomnieks Bengts Deniss (Zviedrija) un Stokholmas Ekonomikas augstskolas un Hārvarda universitātes Stratēģijas un konkurētspējas institūta pētnieks Kristians Ketels (Zviedrija).

 

Līga Krapāne, Ministru prezidenta preses sekretāre

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!