• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par sabiedrības pārmaiņu kustību "Latvijas forums". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.06.2009., Nr. 85 https://www.vestnesis.lv/ta/id/192732

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas konvertējamo valūtu kursi

Vēl šajā numurā

02.06.2009., Nr. 85

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par sabiedrības pārmaiņu kustību “Latvijas forums”


 

29.maijā pēc Ministru prezidenta Valda Dombrovska iniciatīvas notika viņa tikšanās ar Stratēģiskās analīzes komisijas (SAK) priekšsēdētāju Robertu Ķīli. Valdības vadītājs izteica atbalstu 30.maijā plānotā Latvijas foruma organizēšanas idejai.

R.Ķīlis uzsvēra, ka forums iecerēts, lai veicinātu sabiedrībā procesus, kas vērsti uz konsolidāciju cilvēku praktiskai sadarbībai un savstarpējam atbalstam.

 “Ideja par sabiedrības pašorganizēšanos un pašiniciatīvas veicināšanu ir atbalstāma un apsveicama. Kā valdības vadītājs esmu ieinteresēts mūsu sabiedrības aktīvākā iesaistē sabiedriskajos procesos. No foruma dalībniekiem labprāt dzirdētu viedokli un idejas par to, kā kopīgiem spēkiem varam pārvarēt šo visnotaļ sarežģīto laiku, jo tikai sadarbībā ar sabiedrību valdība spēs izpildīt visus tos uzdevumus, kas šobrīd ir neatliekami un izšķiroši svarīgi mūsu valsts ekonomikas atveseļošanai,” pēc sarunas uzsvēra V.Dombrovskis.

Ministru prezidents solīja savu atbalstu un iesaisti arī citos sabiedrības forumos, kas SAK vadībā tiks organizēti nākotnē.

30.maijā, aizsākot sabiedrības pārmaiņu kustību “Latvijas forums”, atsaukušies apmēram 500 cilvēku 12 Latvijas pilsētās. Vislielākā cilvēku atsaucība bija vērojama Rīgā un Jēkabpilī. Jau tuvākajās dienās apmēram 100 Latvijas forumā paustās idejas tiks apkopotas un publicētas jaunizveidotajā Stratēģiskās analīzes komisijas (SAK) ideju platformā saki.lv tālākai pašorganizācijai, kas jau 30.maijā aizsākās dažās Latvijas pilsētās. Līdz ar to ikviens Latvijas iedzīvotājs tiek aicināts iepazīties ar apkopoto informāciju, kā arī turpināt diskusiju saki.lv sadaļās “Idejas” un “Forums”. Nacionālajā līmenī īstenojamās idejas SAK piedāvās tālākai īstenošanai biznesa un sociālajiem partneriem, kā arī valdībai.

Pārmaiņu kustības “Latvijas forums” ideju aizsāka Latvijas Valsts prezidenta Stratēģiskās analīzes komisija kopā ar sadarbības partneriem, aicinot ikvienu, kas gatavs aktīvi domāt un rīkoties, nevis pasīvi gaidīt, kad lietas atrisināsies pašas par sevi, sanākt kopā, lai atrastu dažādus praktiskus un īstenojamus risinājumus krīzes laika pārvarēšanai un praktisku ideju īstenošanai. Valsts prezidents Valdis Zatlers un SAK pārstāvji izsaka lielu pateicību visiem, kas šajā vasarīgajā dienā atrada laiku, atnāca uz Latvijas forumu un dalījās ar savām idejām.

 

Līga Krapāne, Ministru prezidenta preses sekretāre; Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!