• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Izglītības un zinātnes ministrijas rīcību sakarā ar skolotāju atlaišanas pabalstiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.05.2009., Nr. 83 https://www.vestnesis.lv/ta/id/192539

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Preses konferencē pēc kārtējās tikšanās ar Ministru prezidentu 27.maijā

Vēl šajā numurā

28.05.2009., Nr. 83

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Izglītības un zinātnes ministrijas rīcību sakarā ar skolotāju atlaišanas pabalstiem


 

Vērtējot 27.maija valdības sēdē iesniegtos grozījumus likumprojektā “Par valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzību 2009.gadā”, kuru 11.panta redakcija tieši attiecas uz atlaišanas pabalstu samazināšanu līdz viena mēneša vidējās izpeļņas apmēram Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) un tās padotības iestāžu darbiniekiem, Ministru prezidents Valdis Dombrovskis izsaka neizpratni par šo grozījumu izstrādāšanas un saskaņošanas gaitu ar nozares arodbiedrību.

Valdības sēdes materiālos ir atrodama IZM valsts sekretāra Mareka Gruškevica 13.maijā parakstīta vēstule Finanšu ministrijai, kurā valsts sekretārs lūdz papildināt grozījumu projektu ar jau minētajiem 11.panta redakcijas grozījumiem, kas tieši attiecas uz skolotāju atlaišanas pabalstu apmēra samazināšanu.

 “Nav skaidrs, kādēļ divu nedēļu laikā kopš grozījumu virzīšanas Izglītības ministrija nav radusi iespēju šo jautājumu risināt sarunās ar izglītības darbinieku arodbiedrību. Arī šopirmdien manis iniciētajās sarunās, kur piedalījās abas puses, no ministrijas par šo tematu netika bilsts neviens vārds. Rezultātā šodien izglītības darbinieku arodbiedrība ir nostādīta pret valdību, lai gan jautājums noteikti ir risināms sarunu ceļā, nevis konfrontācijā,” uzskata Ministru prezidents V.Dombrovskis.

Lai rastu abpusēji pieņemamu risinājumu, Ministru prezidents uzdevis ministrijai atjaunot sarunas ar arodbiedrībām un nākt klajā ar priekšlikumiem iespējami ātrāk, uzsverot, ka šis jautājums līdzīgi visiem, kas tiek skatīti budžeta grozījumu kontekstā, ir atvērts diskusijām arī šīs piektdienas valdības sēdē.

 

Līga Krapāne, Ministru prezidenta preses sekretāre

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!