• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ekonomikas ministrs: Par valsts atbalstu zemniekiem zaļās enerģijas ražošanā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.05.2009., Nr. 82 https://www.vestnesis.lv/ta/id/192442

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tiekoties ar saviem Āzijas valstu kolēģiem

Vēl šajā numurā

27.05.2009., Nr. 82

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ekonomikas ministrs: Par valsts atbalstu zemniekiem zaļās enerģijas ražošanā

 

Ekonomikas ministrs Artis Kampars pauž gandarījumu par 26.maijā valdības sēdē pieņemto lēmumu atbalstīt Ekonomikas ministrijas sagatavotos grozījumus Ministru kabineta 2009.gada 24.februāra noteikumos Nr.198 “Noteikumi par elektroenerģijas ražošanu, izmantojot atjaunojamos energoresursus, un cenu noteikšanas kārtību”, kas ievieš samērīgu valsts atbalstu zaļās enerģijas ražošanai un dod iespēju visiem Latvijas zemniekiem, kuri nopietni gatavojušies un saņēmuši Eiropas Savienības atbalstu elektroenerģijas ražošanas uzsākšanai no biogāzes un biomasas, beidzot īstenot savas ieceres.

 “Es patiesi esmu gandarīts, ka beidzot, pēc gandrīz divu mēnešu intensīva darba, nemitīgiem kompromisa meklējumiem un arī politiskiem cīniņiem, valdība atbalstīja mūsu piedāvāto risinājumu jautājumā par valsts atbalstu zaļās enerģijas ražošanai. Šie grozījumi ievieš samērīgu valsts atbalstu zaļās enerģijas atbalstam un dod arī iespēju visiem Latvijas zemniekiem nopietni iesaistīties zaļās enerģijas ražošanā, izmantojot biogāzi un biomasu,” uzsver A.Kampars.

Ministrs arī apliecināja, ka Ekonomikas ministrija sāks darbu pie Zaļās enerģijas likumprojekta izstrādes, kurā šāda veida enerģijas ražošana būs balstīta uz brīvu konkurenci, skaidru, saprotamu procedūru un vienādu attieksmi pret visiem, izvērtējot ražošanas pieteikumus.

 

Sandris Sabajevs, ekonomikas ministra padomnieks sabiedrisko attiecību jautājumos

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!