• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ekonomikas ministrs: Par regulāru dialogu ar lielāko komercbanku vadītājiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.05.2009., Nr. 80 https://www.vestnesis.lv/ta/id/192261

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta sēdē: 2009.gada 19.maijā

Vēl šajā numurā

22.05.2009., Nr. 80

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ekonomikas ministrs: Par regulāru dialogu ar lielāko komercbanku vadītājiem

 

Ekonomikas ministrs Artis Kampars 20.maijā tikās ar Latvijas lielāko komercbanku vadītājiem, lai pārrunātu pašreizējo sarežģīto situāciju kredītu resursu tirgū, kā ar par valsts iespējām stimulēt kreditēšanas atsākšanos uzņēmējdarbībai.

 “Runājot līdzībās – mēs visi esam vienā laivā un, ja kāda no pusēm to pārāk stipri šūpo, laiva var apgāzties. Mēs šodien tiekamies, lai panāktu līdzsvaru un veidotu dialogu. Esmu patiesi gandarīts, ka daudzos jautājumos mūsu viedoklis sakrīt, un būšu priecīgs šo dialogu turpināt,” pēc tikšanās uzsvēra A.Kampars.

Banku pārstāvji izteica viedokli, ka tām izvēli kredītu izsniegšanā ievērojami atvieglotu valsts izšķiršanās par prioritāru nozaru noteikšanu ekonomikā. Sarunā ministrs saņēma no banku pārstāvjiem apliecinājumu, ka tās ir gatavas kreditēt ēku siltināšanas projektus.

Tāpat banku pārstāvji atzina, ka būtisks nosacījums uzņēmējdarbības vides uzlabošanā ir maksātnespējas procesa vienkāršošana un uzlabošana, kas ir arī viena no valdības prioritātēm.

Sarunas nobeigumā komercbanku pārstāvji atzinīgi vērtēja ministra iniciatīvu organizēt šādu tikšanos un vienojās par regulāra dialoga veidošanu.

A.Kampars tikās ar SEB bankas, Swedbankas, Nordea bankas, Hipotēku un zemes bankas un Nord DnB bankas pārstāvjiem.

 

Sandris Sabajevs, ministra preses sekretārs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!