• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Akadēmiskās bibliotēkas reorganizāciju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.05.2009., Nr. 79 https://www.vestnesis.lv/ta/id/192162

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par dzimumnoziedznieku stingrāku kontroli

Vēl šajā numurā

21.05.2009., Nr. 79

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Akadēmiskās bibliotēkas reorganizāciju

 

Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas deputāti 12.maijā lēma neatbalstīt jebkādu Latvijas Akadēmiskās bibliotēkas reorganizāciju vai tās krājumu pārvietošanu, pirms pabeigta jaunā Latvijas Nacionālās bibliotēkas ēka, un aicināja izglītības un zinātnes ministri Tatjanu Koķi pievienoties šādai nostājai.

Komisijas sēdē deputāti bija sašutuši, ka Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) ideja par bibliotēkas reorganizāciju izskan vienlaikus ar informāciju par iespējamām atsevišķu uzņēmēju un ierēdņu interesēm atbrīvot telpas prestižajā Rūpniecības ielā.

Komisijas priekšsēdētājs Jānis Strazdiņš uzsvēra: Ministru kabineta mājaslapā pieejamā informācija liecina, ka IZM paredzēja jau ar 1.jūniju reorganizēt Latvijas Akadēmisko bibliotēku un tās krājumus nodot Kultūras ministrijai. Viņš šādu ministrijas ieceri nodevēja par pārgalvīgu.

IZM pārstāvji gan attaisnojās, ka tas bija hipotētisks redzējums, kas valdībā nav atbalstīts. 11.maijā, ministrei tiekoties ar bibliotēkas vadību, panākta vienošanās, ka līdz 20.maijam Akadēmiskā bibliotēka iesniegs priekšlikumus par tās turpmāko darbību.

Komisijas deputāte Janīna Kursīte-Pakule norādīja, ka tik sena un vērtīga krājuma pārvietošana būtu ārkārtīgi dārga un nekādu ietaupījumu nesniegtu.

19.maijā Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas deputāti dosies izbraukuma sēdē uz Latvijas Akadēmisko bibliotēku, lai ar bibliotēkas personālu pārrunātu tālākās attīstības iespējas.

 

Saeimas preses dienests

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!