• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par sabiedriski nozīmīgu valsts funkciju nodošanu nevalstiskajam sektoram. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.05.2009., Nr. 77 https://www.vestnesis.lv/ta/id/191999

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Lēmums par atbilžu sniegšanu uz deputātu jautājumiem 2009. gada 7. maijā

Vēl šajā numurā

19.05.2009., Nr. 77

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par sabiedriski nozīmīgu valsts funkciju nodošanu nevalstiskajam sektoram

 

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas sēdē deputāti 28.aprīlī atzina, ka valsts pārvaldes reorganizācijas ietvaros daudzas sabiedriski nozīmīgas funkcijas jāuztic nevalstiskajam sektoram.

Komisija norādīja, ka nevalstiskās organizācijas (NVO) jau ir apliecinājušas, ka tās daudz efektīvāk izmanto struktūrfondu naudu un novirza to konkrētam mērķim. Komisijas priekšsēdētājas biedrs Leons Līdums apliecināja, ka ir ļoti svarīgi laikus pārrunāt turpmākās sadarbības jautājumus, lai novērstu sabiedrībai svarīgu funkciju likvidēšanu.

Latvijas Dzimumu līdztiesības apvienības valdes locekle Inete Ielīte uzsvēra, ka ministrijas joprojām nav gatavas atsevišķas funkcijas nodot nevalstiskajam sektoram, lai gan NVO būtu gatavas tās realizēt ar daudz mazākiem administratīvajiem resursiem. Nevalstiskās organizācijas varētu daudz plašāk iesaistīties, sabiedriskajos medijos izglītojot sabiedrību, veicinot pasākumus sabiedrības integrācijai, īstenojot vardarbības novēršanas projektus, kā arī strādājot citās jomās, apliecināja I.Ielīte.

L.Līdums akcentēja, ka tikpat būtiski ir panākt, lai pēc Bērnu, ģimenes un sabiedrības integrācijas lietu ministrijas reorganizācijas arī turpmāk tiktu pilnvērtīgi nodrošinātas bērnu tiesību aizsardzības funkcijas.

Komisijas deputāte Ina Druviete norādīja, ka NVO ir pamatoti nobažījušās par funkciju zudumu. “Nedrīkst pieļaut, ka tiek sagrautas jomas, kuru atjaunošana nebūs iespējama vai izmaksās vairākus miljonus,” teica I.Druviete. Starptautiskā sabiedrība palīdzēs risināt mūsu ekonomiskos jautājumus, taču ne kultūras identitātes un sabiedrības integrācijas jautājumus, uzsvēra I.Druviete.

Tāpat Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas deputāti pārrunāja NVO iesaisti lēmumu pieņemšanas procesā un vienojās uz Saeimas un NVO forumu maijā aicināt arī izpildvaras pārstāvjus, lai nodrošinātu pilnvērtīgāku diskusiju. Komisija arī lēma vairākus 28.aprīļa sēdē iztirzātos jautājumus, tostarp iespējamo funkciju deleģēšanu bērnu tiesību aizsardzības jomā, pārrunāt arī Bērnu tiesību aizsardzības apakškomisijā.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!