• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Aizsardzības ministrs: Par Nacionālo bruņoto spēku bāzi "Lielvārde". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.05.2009., Nr. 75 https://www.vestnesis.lv/ta/id/191960

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ārlietu ministrs: Par iespējamajām starptautiskajām parādsaistībām

Vēl šajā numurā

15.05.2009., Nr. 75

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Aizsardzības ministrs: Par Nacionālo bruņoto spēku bāzi “Lielvārde”

 

Aizsardzības ministrs Imants Lieģis nosūtījis partijas “Sabiedrība citai politikai” ģenerālsekretāram Aleksejam Loskutovam vēstuli, kurā sniedz plašu atbildi uz partijas pausto viedokli, ka Nacionālo bruņoto spēku bāzes “Lielvārde” celtniecība ekonomiskās krīzes laikā neesot lietderīga. Ministrs izskaidro, kāpēc bāzei ir nozīmīga vieta gan Latvijas valsts aizsardzības sistēmā, gan mūsu tautsaimniecībā.

Aizsardzības ministra vēstulē sīki izklāstītas bāzes “Lielvārde” izmaksas un izskaidrots, ka tas ir vienīgais NATO līdzfinansētais infrastruktūras attīstības objekts Latvijā, kur tiks izveidots NATO un nacionālajām prasībām atbilstošs lidlauks un mūsdienīga militārā bāze. “…pašreizējā sarežģītajā ekonomiskajā situācijā ir svarīgi turpināt bāzes “Lielvārde” attīstību, lai sasniegtu šajā projektā izvirzītos mērķus, kā arī nezaudētu NATO līdzfinansējumu, ko uzskatu par būtisku investīciju Latvijas drošībā…” teikts vēstulē.

Jāpiebilst, ka projekta reālās izmaksas ievērojami atšķiras no datiem, kas sniegti partijas “Sabiedrība citai politikai” paziņojumā. Turklāt projekta īstenošana notiek stingrā attiecīgo NATO struktūru kontrolē.

 

Aizsardzības ministrijas Sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!