• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Izglītības un zinātnes ministre: Par Vjetnamas interesi Latvijas augstskolu filiāļu atvēršanā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.05.2009., Nr. 75 https://www.vestnesis.lv/ta/id/191957

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pieņemot Slovākijas vēstnieku atvadu vizītē

Vēl šajā numurā

15.05.2009., Nr. 75

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Izglītības un zinātnes ministre: Par Vjetnamas interesi Latvijas augstskolu filiāļu atvēršanā

 

13.maijā otrās Āzijas un Eiropas valstu izglītības ministru konferencē izglītības un zinātnes ministre Tatjana Koķe tikās ar Vjetnamas izglītības un apmācības viceministru profesoru Dr.Banu Tjenu Longu. Viņš T.Koķei apliecināja Vjetnamas valdības ieinteresētību un atvērtību Latvijas augstskolu filiāļu veidošanai Vjetnamā. Turklāt Vjetnamas puse sarunā ar ministri uzsvēra, ka tā pilnībā respektē un atzīst Latvijas puses veikto augstskolu akreditāciju un nepieprasa papildu akreditāciju.

T.Koķe uzsver, ka šis ir konkrēts solis un iespēja veicināt Latvijas augstākās izglītības eksportspēju, kā tas ir norādīts valdības deklarācijā, kā arī pozicionēt augstāko izglītību kā peļņu nesošu nozari.

1996.gadā tika parakstīts Latvijas valdības un Vjetnamas valdības līgums par sadarbību kultūrā un zinātnē. Tas paredz sekmēt abu valstu pilsoņu apmaiņu studiju, mācību, pētniecības darbu un specializācijas nolūkos.

Savukārt ar Singapūras izglītības ministru Dr.Ngu Engu Henu T.Koķe pārrunāja vispārējās izglītības aktualitātes. Singapūras ministrs uzsvēra, ka Singapūrā uz 1 skolotāju vidēji ir 18 skolēni, konkrēts kontakstundu skaits skolotāja darbā nav noteikts, taču pedagogam ir noteikts obligāts darba laiks – 5 pilnas darba dienas nedēļā, kas nodrošina konkurētspējīgu atalgojumu.

T.Koķe šajā konferencē piedalās pēc Vjetnamas izglītības un apmācības ministra, premjerministra vietnieka profesora Ngujena Tjena Nana uzaicinājuma, lai veicinātu Latvijas augstākās izglītības eksportspēju, iepazīstinātu ārvalstu kolēģus ar Latvijas sasniegumiem

Boloņas procesa principu ieviešanā, kā arī lai aktivizētu ārzemju studentu piesaisti studijām Latvijā un attīstītu mobilitāti nolūkā sekmēt finanšu resursu ieplūšanu mūsu valstī. Konference no vakardienas līdz šīs nedēļas beigām notiek Hanojā, Vjetnamā.

Konferencē un pēc tās T.Koķei plānotas vairākas divpusējās tikšanās ar augsta līmeņa pārstāvjiem no Vjetnamas, Ķīnas, Japānas, Indijas u.c.

 

Agnese Korbe, izglītības un zinātnes ministres padomniece komunikācijas jautājumos

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!