• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārlietu ministrija: Par ārvalstu tūristu apkrāpšanas novēršanu Rīgā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.05.2009., Nr. 73 https://www.vestnesis.lv/ta/id/191805

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Zemkopības ministrija: Par ģenētiski modificētu kultūraugu audzēšanas aizliegumu

Vēl šajā numurā

13.05.2009., Nr. 73

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārlietu ministrija: Par ārvalstu tūristu apkrāpšanas novēršanu Rīgā

 

“Ņemot vērā krāpšanas gadījumus, ar kādiem nākas saskarties ārvalstu tūristiem Rīgas izklaides vietās, vēstniecību paustās bažas par savu valstu pilsoņu drošību un publiskotos brīdinājumus par konkrētiem “melnā saraksta” bāriem un naktsklubiem, kuros tūristu apkrāpšana nav tikai viens atsevišķs gadījums, bet regulāra parādība, vēlos atkārtoti uzsvērt, ka Rīgas domei un Iekšlietu ministrijas atbildīgajām institūcijām sadarbībā ar Ekonomikas ministriju ir steidzami jārod risinājums šai problēmai,” norāda ārlietu ministrs Māris Riekstiņš.

Šajā sakarā ārlietu ministrs ar gandarījumu atzīmē arī Valsts prezidenta Valda Zatlera iesaisti jautājuma risināšanā, aicinot izstrādāt rīcības plānu, lai novērstu tūristu apkrāpšanu Latvijas galvaspilsētā.

Jau 2008.gada oktobrī Ārlietu ministrija nosūtīja vēstuli Rīgas domes priekšsēdētājam J.Birkam, lūdzot atbalstu Rīgas domei, lai tā ierobežotu intīmpakalpojumu uzņēmējdarbības veidus Rīgas vēsturiskajā centrā un tādējādi uzlabotu Rīgas un līdz ar to arī Latvijas starptautisko tēlu. Otru vēstuli ārlietu ministrs nosūtīja gan pašvaldības, gan Iekšlietu ministrijas pārstāvjiem 2008.gada novembrī, atkārtoti aicinot novērst negatīvu ārvalstu ceļotāju apkrāpšanas incidentu rašanos. Taču situācija Rīgā nav uzlabojusies – no ārvalstu vēstniecībām turpina pienākt sūdzības par tūristu apkrāpšanu, naudas izspiešanu un fiziskas iespaidošanas gadījumiem galvaspilsētas bāros un naktsklubos.

Ārlietu ministrija jautājumu par tūristu apkrāpšanas gadījumiem aktualizēja 2008.gada jūnijā, aicinot ārvalstu vēstniecības ziņot par iepriekšminētajiem incidentiem. Saņemtā informācija no vairākām ārvalstu vēstniecībām tika nosūtīta Valsts policijai izskatīšanai. Ar ministrijas starpniecību vēstniecības ir saņēmušas Valsts policijas skaidrojumu par visiem paziņotajiem gadījumiem.

Vienlaikus, lai uzlabotu tūristu drošību Rīgā, Ārlietu ministrija 2008.gada oktobrī organizēja brīfingu ārvalstu vēstniecību diplomātiem, kā arī plašsaziņas līdzekļu pārstāvjiem.

Tāpat Ārlietu ministrija regulāri piedalās problēmas risināšanā ar iesaistītajām institūcijām, tostarp ar Ekonomikas ministrijas un Tūrisma attīstības valsts aģentūras pārstāvjiem. Ārlietu ministrija sadarbībā ar Valsts policiju pērn sagatavoja informāciju tūristiem angļu valodā izplatīšanai ārvalstu vēstniecībām Rīgā, kā arī Latvijas vēstniecībām ārvalstīs. Materiāls tika publicēts izdevumos “Riga in your pocket”, “Riga this week” un “Riga guide” 2009.gada marta/aprīļa izdevumos. Ministrija ir arī sagatavojusi informācijas lapu izplatīšanai Rīgas viesnīcās.

 

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!