• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs: Par sadarbību informācijas un komunikācijas tehnoloģiju attīstībā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.05.2009., Nr. 71 https://www.vestnesis.lv/ta/id/191615

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs: Par valsts pārvaldes funkciju nodošanu plānošanas reģioniem

Vēl šajā numurā

08.05.2009., Nr. 71

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs: Par sadarbību informācijas un komunikācijas tehnoloģiju attīstībā

 

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs Edgars Zalāns 7.maijā ar Latvijas Atvērto tehnoloģiju asociāciju (LATA) parakstīja memorandu, vienojoties par sadarbību informācijas un komunikācijas tehnoloģiju (IKT) attīstībā Latvijā.

 “Pārņemot valsts politikas izstrādi un īstenošanu elektroniskās pārvaldes, informācijas sabiedrības un informācijas tehnoloģiju jomā, ir svarīgi šajā procesā iesaistīt nozaru ekspertus. Mūsu kopīgais mērķis ir izveidot uz iedzīvotāju vajadzībām vērstu un efektīvu valsts pārvaldi, mērķtiecīgi izmantojot informācijas un komunikācijas tehnoloģiju sniegtās iespējas,” atzina ministrs E.Zalāns.

Parakstītais sadarbības memorands paredz sekmēt plaši pieejamu, digitālās plaisas mazinošu, efektīvu un pēc Eiropas Komisijas rekomendācijām veidotu e-pārvaldes pakalpojumu ieviešanu, veicināt IKT funkciju deleģēšanu privātajam sektoram un atbalstīt Latvijas IKT nozares konkurētspējas attīstību globālajā tirgū.

Memorandā paredzētās sadarbības galvenie mērķi ir:

• sadarboties IKT nozares politikas veidošanā un stratēģijas plānošanā, likumdošanas aktu sagatavošanā, inovāciju un Latvijas IKT produktu un pakalpojumu attīstībā, IKT speciālistu un lietotāju izglītībā;

• nodrošināt efektīvu valsts un Eiropas Savienības (ES) līdzekļu izlietojumu, publiskās informācijas atkalizmantošanu un bezmaksas pieeju tai, e-pakalpojumu ieviešanā stingri pieturoties pie ES ieteikumiem attiecībā uz IKT sistēmu sadarbībspēju un nosakot atvērtu un starptautiski atzītu standartu obligātu izmantošanu e-pārvaldes risinājumu izveidē un paredzamajā to lietotāju saziņā ar valsts un pašvaldību iestādēm;

• veicināt Latvijas IKT kompāniju konkurētspēju un eksportspēju starptautiskajā tirgū, valsts un pašvaldību IKT iepirkumu konkursos nodrošinot godīgu, atklātu konkurenci un vienādas iespējas potenciālajiem Latvijas un ārzemju uzņēmumiem, kā arī risinājumiem, kas balstīti kā uz komerciālas, tā bezmaksas (atvērtā pirmkoda) programmatūras bāzes;

• maksimāli ievērot ekonomiskā izdevīguma principu IKT risinājumu un to platformu izvēlē, ņemot vērā vietējo IKT uzņēmumu pievienoto vērtību risinājumu piegādē, īpašumtiesību jautājumu attiecībā uz risinājumā izmantoto standartprogrammatūru un risinājumiem un to iespējamo eksporta potenciālu.

Lai sekmētu memorandā ietverto principu īstenošanu un noteikto mērķu sasniegšanu, LATA deleģēs savus pārstāvjus darbam Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas IKT nozares ekspertu padomē.

23.aprīlī ministrs E.Zalāns ar Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģiju asociāciju parakstīja sadarbības memorandu e-pārvaldes un informācijas sabiedrības attīstībai.

 

Dace Kārkliņa, reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministra preses sekretāre

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!