• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvijas Republikas Neatkarības deklarācijas pasludināšanas 19.gadadienā — 2009.gada 4.maijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.05.2009., Nr. 68 https://www.vestnesis.lv/ta/id/191402

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Sveicot valsts iedzīvotājus sakarā ar Latvijas pieciem gadiem Eiropas Savienībā

Vēl šajā numurā

05.05.2009., Nr. 68

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvijas Republikas Neatkarības deklarācijas pasludināšanas 19.gadadienā — 2009.gada 4.maijā

 

SVETKI3.JPG (28666 bytes) SVETKI2.JPG (25786 bytes)

Vakar, 4.maijā, Neatkarības deklarācijas pasludināšanas gadadienā, ziedus pie Brīvības pieminekļa Rīgā kopā ar Latvijas iedzīvotājiem, Saeimas sasaukumu un 1990.–1993.gada Augstākās padomes deputātiem nolikt devās Latvijas ārlietu ministrs Māris Riekstiņš, Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze, Valsts prezidents Valdis Zatlers, Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (attēlā pa labi), kā arī mūsu valstī rezidējošie ārvalstu vēstnieki (attēlā pa kreisi)

Foto: Boriss Koļesņikovs, “LV”

 

Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze 4.maijā:

 (..) Pirms deviņpadsmit gadiem mūsu tauta cīnījās par savas valsts neatkarību, par Latvijas brīvības atgūšanu, par to, lai mēs paši varētu veidot Latvijas nākotni. Toreiz mums visiem bija viens, visus vienojošs mērķis – brīva Latvijas valsts. Šobrīd jau varam atskatīties uz deviņpadsmit atjaunotajā Latvijā nodzīvotiem gadiem un iegūto pieredzi – pieredzi savas valsts un demokrātiskas sabiedrības veidošanā, pieredzi valsts attīstības virziena izraudzīšanā. 4.maija Latviju esam veidojuši mēs paši. Valsts ir tapusi no jauna – mācoties, cenšoties sasniegt vislabāko rezultātu, gūstot pieredzi valsts veidošanas procesa laikā. (..)

(..) Par spīti grūtībām, neviens nešaubās – 1990.gada 4.maijā izdarītā izvēle bija vienīgā pareizā. Tāpēc es vēlos pateikties visiem, kas piedalījās Latvijas neatkarības atjaunošanā. Visiem, kas pirms divdesmit gadiem veidoja Baltijas ceļu. Visiem, kas balsoja par Latvijas Republikas Neatkarības deklarāciju. (..)

 

 

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis 4.maijā:

 Godātie Latvijas pilsoņi!

Visi, kas jūtas piederīgi Latvijai, mīl un ciena šo valsti!

Sveicot Neatkarības deklarācijas pasludināšanas gadadienā, novēlu jums un mums visiem daudz vairāk vienotības par savu valsti, daudz vairāk ticības pašiem sev un saviem līdzpilsoņiem, daudz vairāk savstarpējas sapratnes un vēlēšanās dzīvot patiesi tiesiskā un plaukstošā Latvijā!

Tikai tā mēs spēsim pārvarēt šā brīža pārbaudījumus un iziet no tiem daudz stiprāki, gudrāki un pārliecinātāki par sevi un savu valsti. Neviena pasaules mēroga organizācija, neviens starptautiskais aizdevums vai palīdzība nepaveiks brīnumu, ja mēs paši nepārvērtēsim aizvadīto gadu kļūdas un negūsim no tām mācības.

Šā laika likme ir mūsu valsts – Latvija! Lai mums visiem pietiek gribas un pacietības to padarīt par patiesi plaukstošu un stipru valsti!

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!