• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Sakot paldies Lielās talkas organizatoriem un atbalstītājiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.04.2009., Nr. 67 https://www.vestnesis.lv/ta/id/191319

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Uzsverot vēstures zināšanu lomu mūsu dzīvē

Vēl šajā numurā

30.04.2009., Nr. 67

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Sakot paldies Lielās talkas organizatoriem un atbalstītājiem

 

Lai pateiktos par aktīvu un nozīmīgu darbu Lielās talkas 2009 rīkošanā, Valsts prezidents Valdis Zatlers 29.aprīlī tikās ar talkas idejas autoriem, organizatoriem un atbalstītājiem.

Tikšanās laikā Valsts prezidents pateicās visiem talkas dalībniekiem par šogad sasniegto rekordu – vairāk nekā 110 tūkstošiem brīvprātīgo talkotāju – un par to, ka Latvijā atgriezies talkošanas prieks.

“Talka bija īstajā laikā ne tikai Latvijai, Latvijas zemei un mežiem, bet arī Latvijas cilvēkiem. Mēs tādā veidā izrādām mīlestību savai zemei ne tikai vārdos un sirdīs, bet arī ar darbiem. Visa zeme saka jums paldies – jums, kas organizēja, un visiem tiem, kas piedalījās,” norādīja V.Zatlers.

Valsts prezidents Lielās talkas organizatoriem un atbalstītājiem pasniedza pateicības rakstus, kuros novēlēja izturību un veiksmi, strādājot kopīga mērķa labā – lai Latvija 100.dzimšanas dienā būtu tīrākā valsts pasaulē.

Valsts prezidents jau otro gadu bija Lielās talkas patrons. Šogad viņš talkoja Jelgavā kopā ar Jelgavas 1.sanatorijas internātpamatskolas skolēniem, sakopjot skolas parku.

Provizoriskie aprēķini liecina, ka Lielajā talkā 18.aprīlī piedalījās vairāk nekā 110 tūkstošu brīvprātīgo, savācot ap 340 tūkstošiem 60 litru ietilpīgo maisu ar atkritumiem. Lielās talkas norisi nodrošināja 834 koordinatori visā Latvijas teritorijā, tostarp 392 pašvaldības, 269 skolas, 161 uzņēmums un organizācija un 12 augstskolas, neskaitot individuālos talkotājus, kas sakopa savu īpašumu teritorijas.

Lielo talku Latvijā organizēja projekts “Pēdas”, domubiedru grupa “Tīriem mežiem” un Latvijas Pašvaldību savienība sadarbībā ar Latvijas Valsts prezidenta kanceleju, Valsts kanceleju, Vides ministriju, “Latvijas valsts mežiem”, “Latvijas valsts ceļiem”, Latvijas Atkritumu saimniecības uzņēmumu asociāciju u.c. partneriem.

 

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!