• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Uzturoties darba vizītē Šveicē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.04.2009., Nr. 66 https://www.vestnesis.lv/ta/id/191247

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

29.04.2009., Nr. 66

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Uzturoties darba vizītē Šveicē


 

27.aprīlī Valsts prezidents Valdis Zatlers darba vizītē devās uz Šveici, kur tikās ar augsto cilvēktiesību komisāri Navi Pileju. Komisāre augstu novērtēja Latvijas sasniegumus cilvēktiesību ievērošanā, pateicās par Latvijas dalību Pretrasisma Durbanas pārskata konferences sagatavošanas draugu grupā un atbalsta sniegšanu cilvēktiesību komisāres birojam. Valsts prezidents informēja par Latvijas interesēm kandidēt ANO Cilvēktiesību padomes vēlēšanās 2014.gadā. Pārrunājot cilvēktiesību aktualitātes pasaulē un Latvijā, īpašu N.Pilejas uzmanību piesaistīja V.Zatlera stāstītais par ekumeniskajām tradīcijām Latvijā.

Trīs mēnešus pēc dalības Pasaules ekonomikas forumā Davosā Valsts prezidentam bija iespēja tikties ar foruma priekšsēdētāju Klausu Švābu un paust augstu novērtējumu par janvārī rīkoto forumu. V.Zatlers sarunā ar K.Švābu pārrunāja ekonomikas izaicinājumus un tendences Latvijā un pasaulē.

Savukārt Lozannā Valsts prezidentam bija tikšanās ar Starptautiskās olimpiskās komitejas (SOK) prezidentu Žaku Rogi, tajā piedalījās arī Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) pārstāvji. Tikšanās laikā tika pārrunāta Baltijas valstu pārstāvju aktīvāka iesaistīšanās SOK darbībā. SOK prezidents atzina, ka ir apmierināts un atzīmēja labo sporta organizāciju mūsu valstī. Sarunā apspriesta ekonomiskās krīzes ietekme uz starptautisko olimpisko kustību, SOK jaunā iniciatīva – jaunatnes olimpisko spēļu Singapūrā 2010.gadā organizēšana.

 

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!