• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pēc tikšanās ar Ministru prezidentu 28.aprīlī:. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.04.2009., Nr. 66 https://www.vestnesis.lv/ta/id/191246

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Uzturoties darba vizītē Šveicē

Vēl šajā numurā

29.04.2009., Nr. 66

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pēc tikšanās ar Ministru prezidentu 28.aprīlī:


 

Valsts prezidents Valdis Zatlers: Mēs ar Ministru prezidentu, pirmkārt, pārrunājām iepriekšējās ārkārtas sēdes [24.aprīlī: skat. “LV” Nr.64, 25.04.2009. – Red.] rezultātus un tālāko virzību reformās abās šajās nozarēs, kā arī apspriedām budžeta sagatavošanas virzību. Ministru prezidents apgalvo, ka budžeta sagatavošana notiek saskaņā ar grafiku un nekādu iekavējumu mums nav, kā arī (pārrunājām) šīs nedēļas plānoto valdības sēdi, kurā tiks ziņots par iespējamām izmaiņām sociālajos pabalstos. Un, protams, mēs apsveicam Latvijas hokejistus ar uzvaru vakardienas spēlē.

Jautājums: Prezidenta kungs, vai jūs esat dzirdējis kaut vienu pārliecinošu argumentu, kāpēc lēmumus par reformām nevar pieņemt ātrāk un kāpēc budžetu nevar pieņemt ātrāk, negaidot pašvaldību un Eiroparlamenta vēlēšanas?

V.Zatlers: Tie, protams, ir divi jautājumi. Reformas, kā es teicu, ir izkustējušās no nulles punkta, un tas ir pats būtiskākais. Reformas ir samērā drosmīgas, un tāpēc varbūt arī tik ilgi gatavotas, un galīgais lēmums tika pieņemts Ministru kabineta ārkārtas sēdē. Attiecībā uz budžetu – būtiskākais ir budžeta kvalitāte un lai budžets tiktu sagatavots tajos termiņos, kādi ir panākti valdības un Starptautiskā valūtas fonda dokumentos. Un tas šobrīd notiek saskaņā ar grafiku.

Jautājums: Prezidenta kungs, vai ir plānota vēl kāda ārkārtas sēde?

V.Zatlers: Katrā ziņā šī iknedēļas saruna ar Ministru prezidentu ir pietiekami aktīvs un interaktīvs instruments, lai prezidents un Ministru prezidents uzturētu precīzus kontaktus un informācijas apmaiņu par to, kas notiek un kas būtu jādara, un ārkārtas sēdes ir tiešām ārkārtas pasākumi, kas notiek ļoti reti, kad tiešām ir nepieciešams zināms grūdiens kādam procesam, lai tas virzītos uz labo pusi, vai vajadzīga tieši izšķiršanās par ļoti būtisku jautājumu. Tā nav ikdiena, ārkārtas sēde ir ārkārtas sēde.

Jautājums: Vai vakar Šveicē kādu labu ziņu arī dzirdējāt par pasaules ekonomikas atveseļošanu?

V.Zatlers: Pasaulē gan ekonomisti, gan akadēmiskie ekonomisti, gan biznesa praktiķi ļoti gaida pirmos signālus, ka kaut kas mainās uz labo pusi. Protams, pirmie signāli sāk nākt, bet visi ir ļoti piesardzīgi, lai nepārsteigtos, un pret šiem procesiem, kā pasaulē iziet no ekonomiskās recesijas, izturas ar piesardzību. Protams, ja būs tāda tendence vairāku mēnešu garumā, mēs visi kļūsim pārāk optimistiski. Pirmie asniņi ir, bet tiešām ekonomikas speciālisti uzsver tieši to, ka nepasteigsimies un nepriecāsimies pirms laika – grūtības jau tomēr būs vēl arī priekšā.

 

 

Valsts prezidenta Preses dienesta preses īssaieta transkripts pēc tikšanās ar Ministru prezidentu 28.aprīlī

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!