• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par atbalstu Latvijas zivju resursu saglabāšanai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.04.2009., Nr. 65 https://www.vestnesis.lv/ta/id/191175

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par lauksaimniecības produktu pievienotās vērtības radīšanu

Vēl šajā numurā

28.04.2009., Nr. 65

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par atbalstu Latvijas zivju resursu saglabāšanai

 

Zemkopības ministrijā (ZM) notika Zivju fonda padomes sēde, kurā apsprieda jautājumus par finansējuma iespējām, lai nodrošinātu zivju mazuļu ielaišanu publiskās ūdenstilpēs, zvejas un makšķerēšanas kontroles pasākumu nodrošinājumu pašvaldībās, nārsta iespēju izveidošanu Daugavas ūdenskrātuvēs, zivju vaislinieku iegādi krājumu papildināšanas nodrošināšanai Latvijas ūdeņos, kā arī grāmatas izdošanu par labākajām makšķerēšanas vietām Latvijā.

Sēdes laikā tika pieņemts lēmums atbalstīt līdaku un zandartu mazuļu ielaišanu 19 publiskajos ezeros dažādos Latvijas novados. Savukārt Ogres upē paredzēts jau ceturto gadu ielaist alatu mazuļus. Kopumā tika izskatīti 15 pašvaldību pieteiktie projekti saistībā ar zivju krājumu papildināšanu publiskajās ūdenstilpnēs, šim mērķim piešķirot ap 30 000 latu. Tāpat zivju izmantošanas kontroles nodrošināšanai Burtnieku novada domei un Salacgrīvas pilsētai tika piešķirti kopā 8800 latu. Savukārt 3000 latu tika piešķirti Kokneses pagastam un Lielvārdes novadam mākslīgo nārsta ligzdu, kas veidotas no egļu zaru slotiņām, izveidošanai Ķeguma un Pļaviņu ūdenskrātuvēs.

Sabiedrības izglītošanas nolūkos tika piešķirti līdzekļi arī bērnu makšķerēšanas skolas atbalstam un līdzfinansējums piemiņas grāmatas izdošanai, kurā apkopotas “Latvijas Avīzes” ilggadējā makšķerēšanas žurnālista un eksperta Jura Robežnieka atziņas par labākajām makšķerēšanas vietām Latvijā.

 

Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!