• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Uz deputātu jautājumu rakstiski iesniegtā atbilde. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.04.2009., Nr. 65 https://www.vestnesis.lv/ta/id/191141

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

ES Ministru padome: Par Kohēzijas politikas nākotnes principiem

Vēl šajā numurā

28.04.2009., Nr. 65

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Uz deputātu jautājumu rakstiski iesniegtā atbilde

 

Ministrs E.Repše

Uz jaut.nr. 148/J9 – dok.nr.4056

Par nepilsoņu pensijām

Finanšu ministrija ir saņēmusi Latvijas Republikas Saeimas kancelejas š.g. 2.aprīļa vēstuli Nr.12/2-7-n/97-(9/09) un tai pievienoto pielikumu ar deputātu jautājumu (Nr.148/J9) “Par nepilsoņu pensijām” un atbilstoši savai kompetencei sniedz atbildi.

Ņemot vērā Labklājības ministrijas priekšlikumus likumprojektam “Par valsts budžetu 2009.gadam”, Labklājības ministrijas valsts sociālās apdrošināšanas speciālajā budžetā plānots finansējums Latvijas Republikas un Krievijas Federācijas līgumā par sadarbību sociālās drošības jomā paredzēto pasākumu īstenošanai 2009.gadam. Atbilstoši Labklājības ministrijas sagatavotajam paskaidrojuma rakstam likumam “Par valsts budžetu 2009.gadam” (izsludināts 04.12.2008.) valsts sociālās apdrošināšanas speciālajā budžetā plānots finansējums vecuma un invaliditātes pensiju izmaksām saistībā ar likumā “Par Latvijas Republikas un Krievijas Federācijas līgumu par sadarbību sociālās drošības jomā” paredzēto pasākumu īstenošanu
9 550,4 tūkst. latu apmērā, t.sk. valsts pensiju speciālajā budžetā 8 573,4 tūkst. latu apmērā un invaliditātes, maternitātes un slimības speciālajā budžetā 977,0 tūkst. latu apmērā, paredzot, ka izdevumi līguma nosacījumu izpildei tiks veikti tikai pēc minētā līguma stāšanās spēkā.

Ņemot vērā Labklājības ministrijas sniegto informāciju, Labklājības ministrija priekšlikumos likumprojektam “Grozījumi likumā “Par valsts budžetu 2009.gadam”” plāno iekļaut finansējuma samazinājumu likumā “Par Latvijas Republikas un Krievijas Federācijas līgumu par sadarbību sociālās drošības jomā” paredzēto pasākumu īstenošanai. Atbilstoši Ministru kabineta š.g. 31.marta sēdes protokola (Nr.22 56.§) “Par likumprojektu “Grozījumi likumā “Par valsts budžetu 2009.gadam”” 4.punktam Labklājības ministrijai priekšlikumi par plānotajām izmaiņām valsts sociālās apdrošināšanas speciālā budžeta izdevumos jāiesniedz Finanšu ministrijā līdz š.g. 17.aprīlim.

Vienlaikus atzīmējam, ka likumam “Par Latvijas Republikas un Krievijas Federācijas līgumu par sadarbību sociālās drošības jomā” pievienotajā anotācijā Labklājības ministrija ir sniegusi aprēķinus par valsts sociālās apdrošināšanas speciālajā budžetā papildu nepieciešamo finansējumu likumā paredzēto pasākumu īstenošanai.

Vēršam uzmanību, ka atbilstoši Ministru kabineta 2004.gada 27.janvāra noteikumiem Nr.49 “Labklājības ministrijas nolikums” Labklājības ministrija ir vadošā valsts pārvaldes iestāde sociālās aizsardzības jomā un tās funkcijās ietilpst valsts politikas izstrādāšana sociālās apdrošināšanas jomā, t.sk. valsts pensiju jomā. Vienlaikus atzīmējam, ka Labklājības ministrija izstrādā nozari reglamentējošos tiesību aktu un politikas plānošanas dokumentu projektus un normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā sniedz priekšlikumus par normatīvajos aktos un attiecīgajos politikas plānošanas dokumentos paredzēto pasākumu īstenošanai un ministrijas uzdevumu veikšanai nepieciešamo finansējumu no valsts budžeta. Līdz ar to jautājumu izskatīšana un risināšana saistībā ar valsts pensiju noteikšanu, aprēķināšanu un izmaksāšanu ir Labklājības ministrijas kompetencē.

Ar cieņu,

finanšu ministrs E.Repše

Rīgā 2009.gada 8.aprīlī

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!