• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar Līvānu amatpersonām un iedzīvotājiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.04.2009., Nr. 63 https://www.vestnesis.lv/ta/id/191046

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

24.04.2009., Nr. 63

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiekoties ar Līvānu amatpersonām un iedzīvotājiem

 

23.aprīlī Valsts prezidents Valdis Zatlers un Lilita Zatlere apmeklēja Līvānus, lai turpinātu iepazīties ar Latgales reģiona pilsētām un aktuāliem jautājumiem Līvānu novadā.

Ierodoties Līvānos, Valsts prezidents tikās ar pilsētas iedzīvotājiem, kuri lielā skaitā pulcējās pie novada domes. Sarunā ar prezidentu iedzīvotāji interesējās par sociālo pabalstu nodrošinājumu, medicīnas aprūpes risinājumiem krīzes apstākļos, kā arī pauda bažas par valstī notiekošā informācijas trūkumu. V.Zatlers līvāniešiem skaidroja, ka tieši konkrētu atbilžu sniegšana par izglītības, veselības un valsts pārvaldes reformām sabiedrībai ir galvenais iemesls rītdienas Ministru kabineta sēdes sasaukšanai.

Apmeklējot Līvānu novada domi, Valsts prezidents tikās ar pašvaldības deputātiem, iestāžu un uzņēmumu vadītājiem. Tikšanās laikā īpaša interese tika izrādīta par nodokļu politiku valstī un birokrātisko šķēršļu mazināšanu Eiropas Savienības fondu izmantošanā. Uzņēmēji uzsvēra, ka nepieciešams pievērst lielāku uzmanību Latvijas uzņēmēju konkurētspējai Eiropas Savienības tirgū. Valsts prezidents pašvaldības deputātus aicināja sagatavoties administratīvi teritoriālajai reformai.

Pēc ziedu nolikšanas pie Līvānu Atbrīvošanas pieminekļa V.Zatlers viesojās Līvānu 2.vidusskolā, kur bija pulcējušies skolēnu pārstāvji no visām Līvānu novada skolām. Diskusijas laikā ar skolēniem Valsts prezidents runāja par piederības izjūtu savai pilsētai un valstij. Viņš interesējās par notikumiem, kurus skolēni ir piedzīvojuši un kuri var tikt ierakstīti vēsturē, kā arī aicināja jauniešus izzināt vēsturi un piedalīties projektā “Dzīvā vēsture”, kas parāda dažādu paaudžu personiskos piedzīvojumus gadu griezumā. Skolēni aktīvi iesaistījās sarunā par Valsts prezidenta funkcijām un valsts galvenās amatpersonas sadarbību ar Saeimu. Jaunieši arī interesējās, kurai hokeja komandai V.Zatlers jutīs līdzi Pasaules čempionāta laikā, kā arī vēlējās uzklausīt valsts vadītāja viedokli par studijām ārvalstīs. Valsts prezidents drosmīgākos diskutētājus uzaicināja ciemos uz Valsts prezidenta kanceleju.

Prezidentam bija iespēja tikties arī ar Līvānu novada izglītības iestāžu vadītājiem, lai uzklausītu viedokļus par izglītības situāciju novadā un plānotajām reformām. Viņš tika informēts par veiksmīgo sociālo darbinieku piesaisti skolu darbā, kas palīdz nodrošināt visu pilsētas bērnu iesaisti mācību procesā. Izglītības iestāžu pārstāvji uzsvēra nepieciešamību saglabāt interešu izglītības iespējas un tām paredzēto finansējumu.

Valsts prezidents iepazinās ar Līvānu mākslas, kultūras un amatniecības mantojumu. V.Zatlers apmeklēja bijušās Līvānu stikla fabrikas SIA “Lettglas” muzeju, kā arī iepazinās ar Latgales mākslas un amatniecības centru.

 

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!