• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Lielbritānijas bruņoto spēku komandiera vizīti Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.07.1999., Nr. 224/226 https://www.vestnesis.lv/ta/id/19095

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par mūsu robežsargu uzticamajiem palīgiem

Vēl šajā numurā

09.07.1999., Nr. 224/226

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Lielbritānijas bruņoto spēku komandiera vizīti Latvijā

Latvijas un Lielbritānijas sadarbības ietvaros vakar, 8.jūlijā, Latvijā vizītē ieradās Lielbritānijas Aizsardzības ģenerālštāba komandieris ģenerālis Čārlzs Gatrijs.

Latvijai ar Lielbritāniju izveidojusies laba sadarbība militārajā jomā: gan jauno virsnieku angļu valodas mācības, gan vada komandieru un vada seržantu apmācība, kas notikusi Cēsīs un Ādažos. Kopš 1998.gada britu instruktoru vadībā tiek organizētas mācības arī Nacionālajā aizsardzības akadēmijā. Pašlaik britu instruktoru vadībā notiek metodiskie vada komandieru sagatavošanas kursi akadēmijas jaunākajiem virsniekiem. Britu speciālisti darbojas arī kā konsultanti, lai uzlabotu angļu valodas pasniegšanu NBS mācību centros, kā arī lai uzlabotu mācību programmas obligātā militārā dienesta karavīriem. Šajā gadā paredzēts mācību kurss par šautuvju ierīkošanu un šaušanas vingrinājumu vadīšanu, kas būs turpinājums jau 1998.gadā aizsāktajam kursam un Lielbritānijas speciālistu projektam par Ādažu poligona izmantošanas uzlabošanu. Lielbritānijas speciālistu organizētie un vadītie kursi par kolektīvās apmācības organizāciju un vadīšanu notika 1998.gadā un ir plānoti arī šogad. Tajos piedalīsies LR Zemessardzes brigāžu mācību daļu un mācību centru virsnieki un instruktori. 1999.gadā paredzēts arī pieredzes apmaiņas brauciens uz Lielbritāniju, lai Zemessardzes virsnieki iepazītos ar mācību sistēmas principiem un apmācības organizāciju Lielbritānijas armijā.

Lielbritānijas militārās apmācības grupu Nacionālajā aizsardzības akadēmijā vada kapteinis Niks Čeimberss. Lielbritānijas armijas virsnieki māca Latvijas kolēģiem vada komandieru kursu pasniegšanu akadēmijas kadetiem. Cita britu militāro instruktoru grupa Alūksnē vada apmācības programmu jauniesauktajiem, kuras pamatā ir Lielbritānijas programma. Vēl trešā grupa konsultē Zemessardzes instruktorus par vada komandieru kursu mācīšanu. Augustā Ādažos ieradīsies ceturtā militārās apmācības komanda, lai turpinātu iepriekšējā gada darbu — bāzes poligona paplašināšanu un instruktoru apmācību šaušanas vingrinājumu vadīšanā.

Katru gadu Latvijā ierodas vairākas īso kursu instruktoru grupas no Lielbritānijas uz dažiem mēnešiem, iepazīstoties ar Latvijas armijas virsnieku ikdienas dzīvi un ierindniekiem, ar kuriem tie nodarbojas. Tādēļ viņiem kļūst iespējams apmācības kursus maksimāli pietuvināt Latvijas apstākļiem, un, uzturot NATO standartus, Latvijas Bruņotie spēki gūst maksimālu labumu no piedāvātajiem kursiem.

Šīs vizītes ietvaros ģenerālis apmeklēs Lielbritānijas vēstniecību, tiksies ar NBS komandieri pulkvedi Raimondu Graubi, aizsardzības ministru Ģirtu Valdi Kristovski. Ģenerālis paredzējis apmeklēt arī Nacionālo aizsardzības akadēmiju, lai tiktos ar NAA rektoru Ilmāru Vīksni un britu instruktoriem, kuri pašlaik vada taktikas kursu virsniekiem Nacionālajā aizsardzības akadēmijā.

Lielbritānijas vēstniecības  un NBS informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!