• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par aicinājumu nepieļaut kūlas dedzināšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.04.2009., Nr. 61 https://www.vestnesis.lv/ta/id/190896

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija: Par sadarbību starp zinātniekiem un uzņēmējiem

Vēl šajā numurā

22.04.2009., Nr. 61

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par aicinājumu nepieļaut kūlas dedzināšanu

 

Lai nepieļautu kūlas dedzināšanu, kas apdraud cilvēka dzīvību, radot kaitējumu dabai un nodarot zaudējumus valsts, pašvaldību un privātajam īpašumam, Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija (RAPLM) aicina pašvaldības aktīvāk iesaistīties pērnās zāles dedzināšanas novēršanā.

RAPLM valsts sekretāre Laimdota Straujuma aicina pašvaldības informatīvajos izdevumos aktīvāk skaidrot par pērnās zāles dedzināšanas sekām, nodarīto postu videi un saimniecībām. “Ņemot vērā, ka šobrīd mūsu valstī joprojām notiek neatļauta kūlas dedzināšana, vairāk jāinformē sabiedrība par pērnās zāles dedzināšanas sekām un attiecīgām soda sankcijām. Tāpat pašvaldībām vairāk jāiesaista sabiedrība pērnās zāles dedzināšanas novēršanā,” akcentē valsts sekretāre.

Ministrija aicina pašvaldības aktīvāk iesaistīt administrācijas darbiniekus iedzīvotāju izglītošanā par konkrētajiem ugunsdrošības noteikumu pārkāpumiem.

Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā paredzēta administratīvā atbildība par zemes apsaimniekošanas pasākumu neizpildīšanu un zāles nepļaušanu, lai novērstu kūlas veidošanos.

RAPLM aicina pašvaldības aktīvi piedalīties administratīvo pārkāpumu novēršanā un aicina vainīgo personu apzināšanā un sodīšanā.

 

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!