• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Eiropas Parlaments: Par Krievijas mediju negodprātīgu rīcību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.04.2009., Nr. 61 https://www.vestnesis.lv/ta/id/190889

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par jauniem instrumentiem integrācijas veicināšanai

Vēl šajā numurā

22.04.2009., Nr. 61

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Eiropas Parlaments: Par Krievijas mediju negodprātīgu rīcību

 

Eiropas Parlamenta Ārlietu komitejas deputāts Rihards Pīks kategoriski protestē pret Krievijas mediju manipulācijām ar nereprezentatīviem statistikas datiem par Latvijas iedzīvotāju vēlmi pievienoties Krievijai. R.Pīks ar savu protestu plāno vērsties Krievijas vēstniecībā Latvijā un Eiropas Parlamenta un Krievijas domes sadarbības delegācijā, kurā viņš kopš 2004.gada darbojas kā pilntiesīgs loceklis.

Eiropas Parlamenta Ārlietu komitejas deputāts Rihards Pīks uzskata, ka Krievijas mediju negodprātīgā rīcība, pasniedzot selektīvas un socioloģiski nepamatotas televīzijas aptaujas datus kā visu Latvijas iedzīvotāju domas pārstāvošus, kalpo kā liecība “Krievijā klusi gruzdošajai cerībai, ka kādu dienu tā varētu atjaunot bijušās PSRS robežas”. “Šāda domāšana ir bīstams simptoms, kas norāda – neoimpēriskā domāšana Krievijas politiķu un mediju aprindās varas vertikāles apstākļos ir dzīva,” deputāts brīdina.

R.Pīks rosina Latvijas Ārlietu ministriju vērsties pie Krievijas ar notu par šo gadījumu.

Vairāki ietekmīgi Krievijas interneta mediji 16.aprīlī raksta, ka saskaņā ar aptaujas datiem lielākā daļa Latvijas iedzīvotāju vēlas, lai Latvija pievienotos Krievijai. No aptaujas datiem izrietot, ka vairums Latvijas iedzīvotāju uzskata: ja Latvija pievienotos Krievijai, nevis Eiropas Savienībai, dzīve būtu labāka.

Pirmais medijs, kas ziņoja par šādu aptauju, bija “Novonews”, kas jau 15.aprīļa vakarā, atsaucoties uz TV5 raidījumu “Bez cenzūras”, vēstīja, ka 88,2% respondentu raidījuma laikā veiktajā aptaujā atzinuši, ka ir jālabo pagātnes kļūdas un Latvija ir jāpievieno Krievijai. Savukārt 2,9% norādījuši, ka Latvijas kļūda bijusi, ka tā pievienojās ES, un no tās būtu jāizstājas. Bet tikai 8,9% norādījuši, ka pievienošanās Eiropas Savienībai bijusi pareiza izvēle.

Raidījuma aptaujā piedalījušies pāris tūkstoši skatītāju, piemēram, par to, ka Latviju jāpievieno Krievijai, nobalsojuši 1655 skatītāji, bet tikai 166 uzskata, ka iestāšanās ES nav bijusi kļūda.

Vēlāk šīs aptaujas datus publicējuši arī vairāki citi mediji, piemēram, “Komsomoļskaja pravda”, “Rossija”, “Pravda.ru”, Gazeta.ru”, “Segodnja.ru” un citi. Krievijas interneta meklētāja ziņu agregatora “Jandeks” dati liecina, ka par šo aptauju uzrakstījuši kopumā 25 mediji.

 

Rihards Pīks, EP Ārlietu komitejas deputāts

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!