• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvijas Pareizticīgās Baznīcas Lieldienās Rīgas un visas Latvijas metropolīta Aleksandra Kristus Augšāmcelšanās svētku vēstījums. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.04.2009., Nr. 59 https://www.vestnesis.lv/ta/id/190699

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Aicinot piedalīties Lielajā talkā Baltijā un Meža dienās Latvijā

Vēl šajā numurā

17.04.2009., Nr. 59

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvijas Pareizticīgās Baznīcas Lieldienās Rīgas un visas Latvijas metropolīta Aleksandra Kristus Augšāmcelšanās svētku vēstījums

 

Dievu mīlošiem draudžu ganiem, cienījamai mūku kārtai

un visiem Latvijas Pareizticīgās Baznīcas uzticamajiem bērniem

 

Kristus ir Augšāmcēlies!

 “Dižena un svēta ir mūsu Pasha: Dieva Vārds un Gaisma, un Dzīvība, un Gudrība, un Spēks!” (Svētītājs Grigorijs Teologs, “Sprediķī Augšāmcelšanās svētkos”)

Mūsu Kungā Jēzū Kristū dārgie un mīļotie garīdznieki un diakoni, godājamie inoki un inokiņas, dievbijīgie kristieši, visi uzticamie Svētās Latvijas Pareizticīgās Baznīcas bērni!

Šodien līksmo un priecājas ikviena pareizticīgā sirds, ticības acīm skatot šodien no kapa augšāmcēlušos Kristu Dzīvībasdevēju, un piepildās ar neizsakāmu Augšāmcelšanās svētku līksmi. Šodien sagrauta grēka radītā robeža starp Dievu un cilvēku, sagrauta caur mūsu Kunga Jēzus Kristus Augšāmcelšanos, “kurā tagad esam ieguvuši salīdzināšanu” (Rom. 5, 11).

Mani mīļotie! No visas sirds apsveicu Jūs dižajos Kristus Augšāmcelšanās svētkos! Baudīsim šodien šos svētku svētkus un svinību svinības un no sirds izjutīsim prieku par Augšāmcēlušos Kungu! Līksmojot dziedāsim mūsu Augšāmcelšanās svētku dziedājumu vārdus: “O dievišķie, o mīļie, o saldie Tavi vārdi! Tu patiesi solījies būt ar mums līdz laika galam, Kristu. Tas mums ir cerības pamats, ticīgie, priecāsimies.” (Pashas kanona 9.dziesmas pirmais tropārs).

Mani dārgie! Daudzu ciešanu pilna un mainīga ir mūsu zemes dzīve, bet par ko mums skumt, kad ar mums ir Augšāmcēlies Pestītājs, kad “tagad viss gaismas piepildījies, debesis un zeme un pazeme, lai svin visa radība Kristus celšanos” (Pashas kanona 3.dziesmas otrais tropārs).

Gaismu nesošā cerībā svinēsim Svēto un Pestījošo Kristus Augšāmcelšanos, kura atver mums paradīzes durvis un dod cerību mūžīgai dzīvei, lūgsim, lai Augšāmcēlies no mirušiem Kungs apgaismo mūsu prātus ar Sava Svētā Evaņģēlija saprāta gaismu, dvēseles – ar Sava Krusta mīlestību, sirdis – ar Savu vārdu skaidrību, lai mēs varētu veikt savu dzīves ceļu uz mūžīgo pestīšanu patiesā Kristus ticībā, skaidrā, pilnīgā un svētā priekā, kuru sniedz vienīgi Kungs, sniedz tiem, kuri patiesi Viņam tic.

Šajā “teiktajā un svētajā dienā” (Pashas kanona 8.dziesmas irmoss) vēršos pie visiem uzticamajiem mūsu Svētās Latvijas Pareizticīgās Baznīcas bērniem, savas mīļotās draudzes, ar Apustuļa Pāvila vārdiem: “Brāļi, esiet līksmi, topiet pilnīgi, iepriecinājieties savā starpā, esiet vienprātīgi, turiet mieru; tad mīlestības un miera Dievs būs ar jums.” (2 Kor.13, 11).

Kristus patiesi Augšāmcēlies!

Visu Dieva man uzticēto draudzi sirsnīgi sveicu Diženajos un Pestījošajos Svētajos Kristus Augšāmcelšanās svētkos un piesaucu pār Jums visiem un Jūsu tuviniekiem Dieva svētību.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!