• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Aicinot piedalīties Lielajā talkā Baltijā un Meža dienās Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.04.2009., Nr. 59 https://www.vestnesis.lv/ta/id/190698

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

17.04.2009., Nr. 59

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Aicinot piedalīties Lielajā talkā Baltijā un Meža dienās Latvijā

 

Latvijas un Lietuvas vides ministri:

 

Latvijas un Lietuvas vides ministri parakstījuši kopīgu aicinājumu abu valstu iedzīvotājiem piedalīties Lielajā talkā, kas šosestdien notiks gan Latvijā, gan Lietuvā.

 “Mums jāapvieno spēki, lai sāktu piepildīt mūsu kopīgo sapni par Baltijas jūras valstīm kā vienu no tīrākajiem reģioniem Eiropā,” teikts aicinājumā.

Latvijas vides ministrs Raimonds Vējonis un Lietuvas vides ministrs Ģedimins Kazlausks uzskata, ka šāda Baltijas valstu sadarbība, kurā iesaistās liels iedzīvotāju skaits, stimulē ekoloģisko domāšanu un iniciatīvas veidošanos sabiedrībā un tas tuvina mūs kopīgajam mērķim – dzīvot tīrā vidē.

 “Šajā Lielās talkas dienā mums katram ir iespēja sniegt vērtīgu ieguldījumu nākotnē, proti, lai nākamās Baltijas valstu paaudzes varētu dzīvot tīrā un drošā vidē,” izskan abu ministru aicinājumā.

Atbalstu Lielajai talkai izteikuši arī Igaunijas un Polijas vides ministri.

 Vides ministrijas Komunikācijas nodaļa

 

Latvijas Valsts prezidents:

 

Ar plašām aktivitātēm visā valstī ir sākušās Meža dienas 2009, kurās Latvijas iedzīvotāji tiek aicināti piedalīties līdz pat maija beigām. Pagājušajā gadā Varakļānos atzīmējām Meža dienu 80.gadadienu, bet šogad šī tradīcija Latvijā tiek aktīvi turpināta ar vēl vairāk pasākumiem un lielāku iedzīvotāju iesaisti.

Valsts prezidents Valdis Zatlers kā Meža dienu patrons aicina ikvienu aktīvi iesaistīties kādā no daudzajiem pasākumiem. Valsts prezidents atzīmē, ka “šodien meža nozīme strauji pieaug un tas ir nozīmīgākais atjaunojamo resursu avots Latvijā. Mežs nodrošina ceturto daļu Latvijas eksporta, un nākotnē tas kā enerģijas avots varētu aizstāt arvien vairāk fosilos resursus”.

Katram iedzīvotājam mežs ir īpašs. Prezidents novēl, lai arī Meža dienas būtu īpašas ikvienam – stādot kokus, talkojot Latvijas mežos vai sakopjot parku un savas mājas pagalmu, vai izliekot putnu būrus.

Šogad Meža dienu centrālais pasākums notiks Kokneses salā 23.maijā. Tā ietvaros notiks Likteņdārza veidošanas talka.

 

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!