• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Kultūras ministrija: Par situāciju muzeju nozarē un to darbības optimizāciju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.04.2009., Nr. 59 https://www.vestnesis.lv/ta/id/190688

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Nacionālās bibliotēkas projekta realizācijas izmaksām

Vēl šajā numurā

17.04.2009., Nr. 59

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Kultūras ministrija: Par situāciju muzeju nozarē un to darbības optimizāciju

 

Lai pārrunātu situāciju muzeju nozarē, Kultūras ministrijā (KM) 15.aprīlī tika organizēta KM padotības iestāžu statusā esošo muzeju direktoru sanāksme. Kultūras ministrs Ints Dālderis un ministrijas vadība ar muzeju direktoriem apsprieda muzeju darbības aktualitātes, kā arī informēja muzeju vadītājus par plānotajiem budžeta samazinājuma variantiem un rosināja izstrādāt priekšlikumus muzeju darbības optimizācijai, kuras rezultātā varētu veikt finanšu līdzekļu ekonomiju.

Tikai savstarpēji sadarbojoties, kopīgi plānojot un daloties ar idejām, mēs varam rast risinājumu, kā arī šajos finanšu krīzes apstākļos uzturēt un saglabāt neskartu nākamajām paaudzēm to unikālo mantojumu, kas glabājas muzeju krātuvēs,” pauda I.Dālderis.

Kultūras ministrs arī apsolīja, ka tiks meklēti risinājumi valdībā, lai finanšu samazinājums muzejiem netiktu aprēķināts no dotācijas un pašu ieņēmumu summas, kā to paredz 14.aprīļa valdības sēdē lemtais. Pašu ieņēmumiem būtu jāpaliek muzeju rīcībā, uzskata ministrs.

15.aprīlī I.Dālderis tikās arī ar Latvijas Kultūras akadēmijas (LKA) vadību, mācībspēkiem un studentiem. Ministrs tika informēts par augstskolas studiju programmām, kā arī iesaistījās diskusijā ar LKA studentiem, uzklausot viņu viedokli par mācību kvalitāti un piedāvāto studiju programmu atbilstību kultūras tirgus prasībām.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!