• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Nacionālās bibliotēkas projekta realizācijas izmaksām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.04.2009., Nr. 59 https://www.vestnesis.lv/ta/id/190687

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta sēdē: 2009.gada 14.aprīlī

Vēl šajā numurā

17.04.2009., Nr. 59

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Nacionālās bibliotēkas projekta realizācijas izmaksām

 

Lai nodrošinātu kvalitatīvu plašas sabiedrības informēšanu par Latvijas Nacionālās bibliotēkas jaunās ēkas būvniecības izmaksām un to izlietojumu, ir jārīko publiskā diskusija, secinājis kultūras ministrs Ints Dālderis pēc 16.aprīlī notikušās sarunas ar “Sabiedrības par atklātību – Delna” direktori Lauru Miķelsoni un projektu vadītāju Vinetu Kleinbergu.

Diskusijas laiks tiks precizēts, taču šobrīd zināms, ka tā notiks maija otrajā nedēļā aģentūras “Jaunie “Trīs brāļi”” telpās un tajā varēs iesaistīties visi interesenti. Publisko diskusiju līdzdarbības līguma ietvaros organizēs “Sabiedrība par atklātību – Delna”, tajā piedalīsies kultūras ministrs I.Dālderis, aģentūras “Jaunie “Trīs brāļi”” vadītājs Zigurds Magone, kā arī būvdarbu ģenerāluzņēmēja “Nacionālās Būvkompāniju apvienības” pārstāvji un Latvijas Nacionālās bibliotēkas pārstāvji, kā arī, iespējams, citu nozaru eksperti.

Gaismas pils ir mūsu nācijas pašapziņai ļoti svarīgs objekts, ar ko mūsu nākamās paaudzes varēs pamatoti lepoties. Parasti šādu celtņu būvniecība rada tautas vienotības sajūtu; ir valstis (piemēram, Horvātija), kur pat kara laikā bibliotēkas būvniecība netika apturēta, tādējādi saglabājot tautā apziņu – mēs dzīvojam un ticam nākotnei, lai arī šobrīd klājas slikti. Pie mums Latvijā mēdz dominēt negatīva nostāja, tādēļ esmu pārliecināts, ka jāpilnveido informācijas pasniegšanas process, lai ikvienam, kuram tas interesē, būtu iespēja uzdot savus jautājumus un saņemt godīgas, izsmeļošas atbildes gan par bibliotēkas projekta finansējuma apmēriem un izlietojumu, gan ēkas un tās apkārtnes infrastruktūras saimnieciskās darbības iespējām, kas radīsies, tiklīdz bibliotēka būs uzcelta,” uzskata I.Dālderis.

 

Dace Vizule, KM sabiedrisko attiecību speciāliste

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!