• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par izmaiņām Latvijas Valsts radio un televīzijas centra padomē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.04.2009., Nr. 58 https://www.vestnesis.lv/ta/id/190629

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Satiksmes ministrija: Par VAS "Latvijas valsts ceļi" padomes likvidēšanu

Vēl šajā numurā

16.04.2009., Nr. 58

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par izmaiņām Latvijas Valsts radio un televīzijas centra padomē

 

VAS “Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs” (LVRTC) 15.aprīlī ārkārtas akcionāru sapulcē ievēlēta jauna padome.

Turpmāk VAS “Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs” padomē septiņu padomes locekļu vietā darbosies trīs – Satiksmes ministrijas valsts sekretāra vietnieks Uldis Reimanis, līdzšinējais LVRTC padomes loceklis Aleksandrs Kiršteins un Nacionālās radio un televīzijas padomes (NRTP) izvirzītā pārstāve Dace Buceniece.

Savu padomes locekli NRTP izvirzīja saskaņā ar Radio un televīzijas likuma 8.panta 9.daļu, kurā norādīts, ka LVRTC padomē iekļaujams viens NRTP loceklis.

Līdz šim LVRTC padomē darbojās Edgars Vaikulis, Liene Priedīte-Kancēviča, Inga Pelša, Raimonds Bergmanis, Vjačeslavs Vogoļenoks, Aleksandrs Kiršteins un Nacionālās radio un televīzijas padomes pārstāvis Andris Mellakauls.

Lēmums par padomes locekļu skaita samazināšanu pieņemts saistībā ar jaunajiem grozījumiem likumā “Par valsts un pašvaldību kapitāla daļām un kapitālsabiedrībām”, kas nosaka, ka lielo un īpaši lielo kapitālsabiedrību padomes locekļu skaits jāsamazina līdz trim, bet vidējos un mazajos uzņēmumos padomes jālikvidē.

Pašlaik padomes likvidētas jau piecās Satiksmes ministrijas kapitālsabiedrībās – VAS “Latvijas valsts ceļi”, VAS “Elektronisko sakaru direkcija”, VAS “Ceļu satiksmes drošības direkcija”, VAS “Latvijas Jūras administrācija” un VAS “Valsts informācijas tīkla aģentūra”, bet VAS “Starptautiskā lidosta “Rīga”” iecelta jauna padome, kurā darbojas tikai trīs padomes locekļi.

Tādējādi, negaidot 1.maiju, kad spēkā jāstājas grozījumiem likumā “Par valsts un pašvaldību kapitāla daļām un kapitālsabiedrībām”, Satiksmes ministrijas padotībā esošajās kapitālsabiedrībās jau tiek veiktas visas nepieciešamās izmaiņas.

 

Satiksmes ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!