• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ekonomikas ministrija: Par īstermiņa eksporta kredītu garantijām trešajām valstīm. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.04.2009., Nr. 58 https://www.vestnesis.lv/ta/id/190627

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par izmaiņām Latvijas Valsts radio un televīzijas centra padomē

Vēl šajā numurā

16.04.2009., Nr. 58

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ekonomikas ministrija: Par īstermiņa eksporta kredītu garantijām trešajām valstīm

 

14.aprīlī Eiropas Komisija (EK) sniedza pozitīvu atzinumu Ekonomikas ministrijas izstrādātajai īstermiņa eksporta kredītu garantiju sistēmai darījumiem uz trešajām valstīm, kas ļaus palielināt Latvijas komersantu konkurētspēju eksporta tirgos.

Tādējādi, tiklīdz Latvijas Garantiju aģentūra (LGA) būs veikusi nepieciešamās normatīvās procedūras sistēmas ieviešanai, komersanti varēs iesniegt LGA pirmos pieteikumus garantiju saņemšanai. Plānots, ka eksporta kredītu garantijas komersantiem būs pieejamas no šā gada 1.jūnija.

Kā zināms, Ministru kabineta noteikumi “Īstermiņa eksporta kredītu garantēšanas noteikumi” tika apstiprināti jau šā gada 31.martā, tie publicēti EM mājaslapā internetā.

Tā kā ES normatīvi paredz, ka dalībvalstīm jāpaziņo par atbalsta sniegšanas nosacījumiem Eiropas Komisijai, MK noteikumi tika nosūtīti saskaņošanai uz EK.

Joprojām turpinās sarunas ar Eiropas Komisiju par valsts atbalsta sniegšanu īstermiņa eksporta darījumiem uz Eiropas Savienības un atsevišķām Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas dalībvalstīm (Austrāliju, Kanādu, Īslandi, Japānu, Jaunzēlandi, Norvēģiju, Šveici, Amerikas Savienotajām Valstīm). Ekonomikas ministrija cer, ka Eiropas Komisijas apstiprinājums īstermiņa eksporta garantiju sniegšanai uz iepriekšminētajām valstīm tiks saņemts jau tuvākajā laikā.

 

Ekonomikas ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!