• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ES fondu pārstrukturizāciju pašvaldībās. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.04.2009., Nr. 58 https://www.vestnesis.lv/ta/id/190626

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ekonomikas ministrs: Par atjaunojamo energoresursu izmantošanu

Vēl šajā numurā

16.04.2009., Nr. 58

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ES fondu pārstrukturizāciju pašvaldībās


 

Vakar, 15.aprīlī, Ministru prezidents Valdis Dombrovskis tikās ar Latvijas Lielo pilsētu asociācijas (LLPA) pārstāvjiem, lai pārrunātu jautājumus, kas skar 2007.–2013.gada plānošanas perioda ES fondu pārstrukturizāciju, kā arī gatavojamās izmaiņas likumā “Par valsts budžetu 2009.gadam”.

Latvijas Lielo pilsētu asociācijas izpilddirektors Jānis Kalviņš apsveica V.Dombrovski ar stāšanos valdības vadītāja amatā, uzņemoties lielu atbildību valstī tik ekonomiski un finansiāli smagā periodā, kā arī pateicās par palīdzību, risinot pašvaldību jautājumus Briselē, kad V.Dombrovskis bija ES Parlamenta deputāts.

LLPA pārstāvji iepazīstināja ar savu skatījumu par Eiropas struktūrfondu un Kohēzijas fonda aktivitātēm, kuru īstenošana papildus izvērtējama saistībā ar ekonomisko situāciju valstī. Kā norādīja LLPA pārstāvji, būtu jāļauj Latvijas lielajām pilsētām pašām izvēlēties sev prioritāru projektu realizēšanu, lai laikus veiktu preventīvus pasākumus bezdarba mazināšanai, uzņēmējdarbības veicināšanai un īstenotu uz attīstību orientētus ilgtermiņa projektus.

Ministru prezidents uzsvēra, ka svarīgi ir sākt atbalstīto aktivitāšu realizēšanu, jo, pārstrukturizējot un no jauna saskaņojot, tiek zaudēts laiks. Vienlaikus valdības vadītājs norādīja, ka šobrīd ievērojami ir palielināts līdzekļu apjoms, kas paredzēts energoefektivitātes pasākumiem un uzņēmēju atbalstam.

Latvijas Lielo pilsētu asociācijas pārstāvji, atbalstot jau esošās Eiropas Savienības fondu programmas, ierosināja izskatīt iespēju veidot jaunu aktivitāti, kas paredzētu finansējumu jaunajām novadu pašvaldībām, kā arī veikt dažu aktivitāšu pārstrukturizēšanu.

Valdības vadītājs informēja par valdības darbu, gatavojot priekšlikumus nepieciešamajām strukturālajām izmaiņām un grozījumiem likumā “Par valsts budžetu 2009.gadam”.

Ministru prezidents V.Dombrovskis un LLPA pārstāvji vienojās, ka turpmāk šādas tikšanās būs regulāras – reizi ceturksnī.

 

Aivis Freidenfelds, Ministru kabineta preses sekretārs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!