• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ekonomikas ministrs: Par atjaunojamo energoresursu izmantošanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.04.2009., Nr. 58 https://www.vestnesis.lv/ta/id/190624

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ekonomikas ministrs: Par iespējām uzlabot māju energoefektivitāti

Vēl šajā numurā

16.04.2009., Nr. 58

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ekonomikas ministrs: Par atjaunojamo energoresursu izmantošanu


 

Ekonomikas ministrs Artis Kampars uzdevis ministrijas valsts sekretāram Anrijam Matīsam izveidot darba grupu, kurai divu nedēļu laikā jāizvērtē situācija saistībā ar atjaunojamo energoresursu izmantošanu elektroenerģijas ražošanā un jāiesniedz priekšlikumi par turpmāko rīcību. Darba grupā ietilpst valsts sekretārs, ministra padomnieks Klāvs Olšteins un ministrijas Juridiskā departamenta vadītāja Džineta Innusa.

“Mans mērķis ir panākt tādas valsts atbalsta sistēmas izveidošanu atjaunojamo energoresursu ražošanai un izmantošanai elektroenerģijas ražošanā, kas būtu caurskatāma, sabiedrībai izprotama un visiem pretendentiem būtu radītas vienlīdzīgas iespējas konkurēt uz tā saukto obligāto elektrības iepirkumu. Ne mazāk svarīgi ir panākt, lai šīs sistēmas izmaksas atbilstu sabiedrības spējām un vēlmei apmaksāt mūsu centienus elektroenerģijas ražošanā izmantot vairāk zaļos energoresursus,” uzsver A.Kampars.

Ministrs norāda, ka darba gaitā tiks vērtēts, ko turpmāk iespējams darīt attiecībā uz biogāzes kvotām, kas jau ir sadalītas un par kuru ražošanu jau ir noslēgti līgumi. Savukārt attiecībā uz vēja enerģijas ražošanas kvotām A.Kampars izmantos Administratīvā procesa likuma dotās iespējas turpināt pieteikumu vērtēšanu vēl trīs mēnešus. Līdz tam laikam nekādi lēmumi par vēja enerģijas kvotu piešķiršanu netiks pieņemti.

 

Sandris Sabajevs, ekonomikas ministra preses sekretārs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!