• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par aviokompānijām, kurām aizliegts ielidot Eiropas gaisa telpā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.04.2009., Nr. 56 https://www.vestnesis.lv/ta/id/190464

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par iespēju lidojuma laikā izmantot mobilos telefonus

Vēl šajā numurā

09.04.2009., Nr. 56

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par aviokompānijām, kurām aizliegts ielidot Eiropas gaisa telpā

 

Eiropas Komisija 8.aprīlī pieņēma atjaunināto versiju tā dēvētajam aviokompāniju “melnajam sarakstam”. Sarakstā iekļauj aviokompānijas, kurām drošuma apsvērumu dēļ aizliegts ielidot Eiropas Savienībā. Komisija šādu aizliegumu noteikusi sešām Kazahstānas aviokompānijām, vienai aviokompānijai, kas sertificēta Taizemē, vēl vienam Ukrainas gaisa pārvadātājam, kā arī visiem Beninā sertificētiem gaisa pārvadātājiem.

 “Komisija arī turpmāk aktīvi risinās dialogu ar visiem aviācijas nozares pārstāvjiem, lai garantētu, ka gaisa kuģi un gaisa pārvadātāji atbilst starptautiskajām gaisa satiksmes drošības prasībām. Lidmašīnai paceļoties, pasažieriem ir tiesības justies droši un būt drošībā,” teica Komisijas priekšsēdētāja vietnieks Antonio Tajani, kura pārziņā ir transporta jautājumi.

Eiropas Komisijas tīmekļa vietnē jau ir pieejams jaunais saraksts, kas aizstāj 2008.gada novembrī publicēto. Pēc Aviācijas drošības komitejas vienprātīga atzinuma Komisija atjaunināja sarakstu un nolēma to paplašināt, drošuma apsvērumu dēļ nosakot darbības aizliegumu šādiem gaisa pārvadātājiem: “Air Company Kokshetau”, “ATMA Airlines”, “Berkut Air”, “East Wing”, “Sayat Air” un “Starline KZ” (Kazahstāna), “One Two Go Airlines” (Taizeme), “Motor Sich Airlines” (Ukraina), visām Beninas Republikā sertificētām aviokompānijām, pamatojoties uz Starptautiskās civilās aviācijas organizācijas (ICAO) revīzijas negatīvajiem rezultātiem.

Eiropas Komisija atzīmēja, ka pasākumi, ko veikusi Angola, krietni uzlabojuši situāciju lidojumdrošuma jomā. Eiropas Komisija īpaši ņēma vērā progresa ziņojumu, ko Angolas aviācijas iestādes sagatavojušas par darbībām, kas veiktas situācijas uzlabošanai pēc Eiropas ekspertu grupas apmeklējuma 2008.gada februārī un ICAO drošuma revīzijas ziņojuma 2008.gada oktobrī.

Eiropas ekspertu grupas ziņojums pēc Indonēzijas apmeklējuma 2009.gada februārī atspoguļoja ievērojamus uzlabojumus. Komisija turpinās ciešu sadarbību ar aviācijas iestādēm, lai nākamajā Aviācijas drošības komitejas sanāksmē atkārtoti veiktu drošuma novērtējumu.

Tādējādi Komisija ar 8.aprīli nosaka aizliegumu šādām aviokompānijām:

• visiem pārvadātājiem no Angolas, Beninas, Ekvatoriālās Gvinejas, Indonēzijas, Kirgizstānas Republikas, Libērijas, Sjerraleones, Svazilendas, Kongo Demokrātiskās Republikas (KDR) un Gabonas, izņemot Gabon Airlines un Afrijet, kurām attiecībā uz dažiem gaisa kuģiem ir piemērotas atkāpes;

• sešpadsmit atsevišķiem gaisa pārvadātājiem: Afganistānā – “Ariana Afghan Airlines”; Kambodžā – “Siem Reap Airways International”; Korejas Tautas Demokrātiskajā Republikā – “Air Koryo”; Kazahstānā – “Air Company Kokshetau”, “ATMA Airlines”, “Berkut Air”, “East Wing”, “Sayat Air” un “Starline KZ”; Ruandā – “Silverback Cargo Freighters”; Sudānā – “Air West”; Taizemē – “One Two Go Airlines”; Ukrainā – “Motor Sich Airlines”, “Ukraine Cargo Airways”, “Ukraine Mediterranean Airlines” un “Volare Aviation”.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!