• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests: Par vienotu neatliekamās medicīniskās palīdzības sistēmu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.04.2009., Nr. 56 https://www.vestnesis.lv/ta/id/190461

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas konvertējamo valūtu kursi

Vēl šajā numurā

09.04.2009., Nr. 56

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests: Par vienotu neatliekamās medicīniskās palīdzības sistēmu

 

6.aprīlī noslēgta vienošanās starp Veselības statistikas un medicīnas tehnoloģiju valsts aģentūru un Neatliekamās medicīniskās palīdzības (NMP) dienestu par Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) finansēta projekta “Vienotas neatliekamās medicīniskās palīdzības un katastrofu medicīnas vadības informācijas sistēmas un dispečeru centru izveide” īstenošanu.

ERAF finansētā projekta mērķis ir būtiski uzlabot neatliekamās medicīniskās palīdzības saņemšanu ikdienā un ārkārtas situācijās iedzīvotājiem visā Latvijā, centralizējot NMP un katastrofu medicīnas sistēmas vadību ar mūsdienīgu informācijas tehnoloģiju palīdzību. Tā ietvaros ir paredzēts izstrādāt un ieviest vienotu neatliekamās medicīniskās palīdzības vadības informācijas sistēmu, iegādāties un uzstādīt tās darbināšanai nepieciešamās mūsdienīgās tehnoloģijas un aprīkojumu, kā arī izveidot atbilstošu NMP dienesta infrastruktūru ar vienu vadības un dispečeru centru un pieciem reģionālajiem vadības un dispečeru centriem. Projektā paredzēts NMP dienesta reģionālos centrus veidot Rīgā, Valmierā, Kuldīgā, Daugavpilī un Jelgavā.

Projekts tiks īstenots vienlaikus ar citām aktivitātēm neatliekamās medicīniskās palīdzības uzlabošanā, t.sk. jau sākto pašvaldību ātro palīdzību apvienošanos vienotā valsts dienestā, valstī vienotu NMP mediķu apmācības un kvalifikācijas standartu ieviešanu, pakāpenisku operatīvo transportlīdzekļu fonda atjaunošanu visā Latvijā, esošo NMP brigāžu izvietojuma pārskatīšanu un jaunu punktu izveidi, NMP punktu labiekārtošanu u.c.

NMP dienesta direktore Renāte Pupele uzsver: “Eiropas Savienības fonda finansētais projekts palīdzēs jau tuvākajos gados Latvijā izveidot spēcīgu, labi darbojošos un operatīvu neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestu, kas strādās pēc vienotiem augstākās kvalitātes standartiem visā valstī.” Plānots, ka, īstenojot iecerētās aktivitātes, saslimušajiem un cietušajiem visā valsts teritorijā būs nodrošināta vienlīdzīga iespēja saņemt savlaicīgu un kvalitatīvu neatliekamo medicīnisko palīdzību neatkarīgi no saslimušā vai cietušā atrašanās vietas pilsētā vai laukos. Tas ļaus glābt vairāk dzīvību, kā arī būtiski samazināt traumu un saslimšanu sekas cilvēkiem, kam bijusi vajadzīga neatliekamā medicīniskā palīdzība.

Projekta īstenošana plānota ERAF līdzfinansētās aktivitātes “Neatliekamās medicīniskās palīdzības attīstība” ietvaros. Projekta kopējais finansējums ir 7 678 406 lati, no kuriem 6 526 645 lati ir ERAF piešķirtais finansējums, bet 1 151 760 lati ir valsts budžeta līdzfinansējums. To plānots īstenot triju gadu laikā.

 

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!