• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ekonomikas ministrs: Par atbalstu uzņēmējdarbībai un ekonomikas izaugsmei. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.04.2009., Nr. 54 https://www.vestnesis.lv/ta/id/190320

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par līdzjūtību Itālijas tautai sakarā ar zemestrīces traģēdiju

Vēl šajā numurā

07.04.2009., Nr. 54

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ekonomikas ministrs: Par atbalstu uzņēmējdarbībai un ekonomikas izaugsmei

 

3.aprīlī ekonomikas ministrs Artis Kampars tikās ar Mazo un vidējo komersantu un amatniecības padomi (Padome), lai pārrunātu aktuālos uzņēmējdarbības atbalsta un ekonomikas izaugsmes jautājumus.

Tikšanās laikā ekonomikas ministrs aicināja uzņēmējus aktīvi iesaistīties aktuālo jautājumu risināšanā un uzsvēra, ka šobrīd būtiski ir vienoties kopīgā un uz rezultātu vērstā darbā, lai Latvija nākotnē attīstītos kā plaukstoša un konkurētspējīga valsts.

Uzrunājot padomi, A.Kampars informēja par jau šobrīd uzņēmējiem pieejamajiem finanšu atbalsta instrumentiem – Latvijas Garantiju aģentūras garantijām uzņēmumu konkurētspējas celšanai, Hipotēku un zemes bankas aizdevumiem uzņēmēju konkurētspējas uzlabošanai un īstermiņa eksporta kredīta garantiju programmas izstrādes virzību, kā arī citiem prioritāriem ministrijas darbiem uzņēmējdarbības veicināšanai.

Ministrs uzsvēra, ka viena no galvenajām viņa darbības prioritātēm būs pēc iespējas ātrāk izskaust birokrātiskos šķēršļus uzņēmējdarbībā. A.Kampars informēja uzņēmējus, ka pašlaik ministrija, balstoties uz uzņēmēju iesniegtajiem priekšlikumiem, gatavo normatīvo aktu grozījumu paketi, kas likvidēs uzņēmējdarbību kavējošos birokrātiskos šķēršļus. Šie normatīvo aktu grozījumu projekti steidzamības kārtā tiks iesniegti izskatīšanai valdībā un Saeimā.

Vienlaikus padome un ministrijas pārstāvji diskutēja par iespējām palielināt uzņēmumu atbalsta intensitāti Eiropas Savienības struktūrfondu finansētajās programmās, kā arī par valsts eksporta atbalsta iespējām tiem uzņēmējiem, kas produkciju eksportē uz Eiropas Savienības valstīm. A.Kampars informēja uzņēmējus, ka tuvākajā laikā tiks pārskatīti kritēriji, pēc kuriem tiek vērtēti projektu pieteikumi Latvijas Investīciju un attīstības aģentūrā, kā arī tiks likts uzsvars uz projektu izvērtēšanas tempu paātrināšanu.

Sēdes turpinājumā Finanšu ministrijas pārstāvji informēja padomi par Maksājumu pakalpojumu likumprojektu. Savukārt Hipotēku un zemes bankas valdes loceklis Jēkabs Krieviņš informēja par Uzņēmēju konkurētspējas uzlabošanas atbalsta programmu. J.Krieviņš uzsvēra, ka jau šobrīd ir pieejams finansējums šīs programmas ietvaros un uzņēmēji, it īpaši mazie un vidējie, var iesniegt pieteikumus bankai.

 

Ekonomikas ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!