• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs: Par ES fondu novirzīšanu pašvaldību infrastruktūras sakārtošanai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.04.2009., Nr. 54 https://www.vestnesis.lv/ta/id/190318

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ordeņu kapitula paziņojums Par Atzinības krusta piešķiršanu

Vēl šajā numurā

07.04.2009., Nr. 54

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs: Par ES fondu novirzīšanu pašvaldību infrastruktūras sakārtošanai

 

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs Edgars Zalāns aicina pārskatīt Eiropas Savienības (ES) fondu aktivitātes, lai ierobežota finansējuma apstākļos koncentrētu investīcijas pašvaldību infrastruktūras sakārtošanai ar mērķi sekmēt reģionu attīstību.

“Laikā, kad samazinās pašvaldību budžeta ieņēmumi un valsts investīciju apjoms pašvaldībām, maksimāli ir jānovirza Eiropas fondu līdzekļi reģionu attīstībai. Piesaistot struktūrfondu finansējumu pašvaldībām prioritāru infrastruktūras objektu sakārtošanai, tiks veicināta uzņēmējdarbības aktivitāte un saglabātas darba vietas, kas savukārt vairos pašvaldību budžeta ieņēmumus,” uzsver E.Zalāns.

Ministrs 3.aprīlī sarunā ar Ministru prezidentu un Saeimas deputātiem aicināja, pārskatot esošās ES fondu aktivitātes, izveidot jaunas aktivitātes kompleksam atbalstam pašvaldību izaugsmes sekmēšanai.

Novadu pašvaldību infrastruktūrai, tostarp novadu ceļu sakārtošanai, ieguldījumiem uzņēmējdarbības attīstībai, publisko pakalpojumu kvalitātes un pieejamības veicināšanai E.Zalāns rosina novirzīt 308 miljonus latu. Vienlaikus ministrs aicina paredzēt, ka pašvaldības pašas, balstoties uz izstrādātām un sabiedrībā apspriestām attīstības programmām, noteiks tās prioritātes, kurām novirzīt Eiropas Savienības fondu atbalstu.

 “Līdz šim ES fondu finansējums ir plānots atbilstoši nozaru principiem, kurus nosaka attiecīgās ministrijas. Šī centralizētā pieeja sevi nav attaisnojusi. Nereti pašvaldībām un to iedzīvotājiem aktuālākas ir citas vajadzības, tāpēc jāļauj pašvaldībām pašām atbildīgi izlemt par savu attīstību,” norāda ministrs.

Par priekšlikumiem ES fondu aktivitāšu pārskatīšanai E.Zalāns ir konsultējies ar pašvaldībām, saņemot to atbalstu.

Tikšanās laikā tika panākta vienošanās būtiski palielināt pieejamo Eiropas Savienības fondu finansējumu energoefektivitātes pasākumiem. Vairāk nekā 60 miljonus latu varētu novirzīt mājokļu siltināšanai, par ko būtu atbildīga Ekonomikas ministrija, un pašvaldību ēku siltināšanai, par ko būtu atbildīga Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija. Diskusijas tiks turpinātas par finansējuma sadalījumu. Ministrs E.Zalāns uzskata, ka pašvaldību ēku energoefektivitātes pasākumiem būtu jānovirza vairāk nekā puse no pieejamā finansējuma, tādējādi kaut daļēji kompensējot samazināto finansējumu valsts investīciju programmā.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!