• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par valsts pakalpojumu pieejamību reģionu iedzīvotājiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.04.2009., Nr. 54 https://www.vestnesis.lv/ta/id/190317

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs: Par ES fondu novirzīšanu pašvaldību infrastruktūras sakārtošanai

Vēl šajā numurā

07.04.2009., Nr. 54

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par valsts pakalpojumu pieejamību reģionu iedzīvotājiem

 

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs Edgars Zalāns 3.aprīlī tikās ar plānošanas reģionu pārstāvjiem, lai apkopotu priekšlikumus valsts pakalpojumu pieejamības nodrošināšanai reģionu iedzīvotājiem.

Plānošanas reģionu pārstāvji bija satraukti, ka atsevišķas valsts iestādes samazina reģionālo struktūrvienību skaitu, tādējādi apgrūtinot iedzīvotājiem un uzņēmējiem ērtu piekļuvi valsts pakalpojumiem.

Ministrs E.Zalāns informēja, ka ir aicinājis visus ministrus, lemjot par attiecīgās nozares budžeta izdevumu samazināšanu, izvērtēt plānoto pasākumu ietekmi uz reģioniem un nepieļaut valsts pakalpojumu pieejamības pasliktināšanos iedzīvotājiem.

E.Zalāns uzskata, ka valsts iestāžu reģionālo struktūrvienību optimizēšanai jānotiek līdztekus ar reģionālo reformu jeb apriņķu veidošanu.

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija (RAPLM) patlaban izstrādā priekšlikumus apriņķu veidošanai, vienlaikus piedāvājot decentralizēt valsts pārvaldes funkcijas un nodot tās reģionu pārziņā.

Gan ministrs, gan plānošanas reģionu pārstāvji bija vienisprātis, ka reģioni, izvērtējot esošo situāciju un iedzīvotāju vajadzības, varētu efektīvāk nodrošināt valsts pakalpojumu pieejamību un vienlaikus būtu arī zemākas izmaksas.

E.Zalāns piedāvā katrā reģionā dažādu valsts pārvaldes institūciju sniegtos pakalpojumus koncentrēt zem vienas administrācijas.

Savukārt katrā pašreizējā rajona centrā valsts pakalpojumi būtu pieejami vienas pieturas aģentūrā.

Nākotnē, izmantojot e-pārvaldes risinājumus, kvalitatīvus un pieejamus valsts pakalpojumus iedzīvotājiem varētu nodrošināt katra novada pagastu pārvaldēs. Tās, atbilstoši likumam, tiks veidotas katrā pašreizējā pagastā un sniegs iedzīvotājiem tos pašus pakalpojumus, ko patlaban nodrošina attiecīgā pašvaldība.

Likumprojektu par apriņķu veidošanu E.Zalāns izskatīšanai valdībā iesniegs līdz maijam.

Plānošanas reģionu pārstāvji aicināja apsvērt iespējas ieviest jaunus e-pakalpojumus, kā arī sekmēt platjoslas interneta pieejamību reģionos.

 

Dace Kārkliņa, ministra preses sekretāre

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!