• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārvalstu investoru padome Latvijā: Par atbalstu makroekonomiskās situācijas stabilizēšanai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.04.2009., Nr. 54 https://www.vestnesis.lv/ta/id/190312

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par uzņēmējdarbības vides stiprināšanas aktivitātēm Latvijā

Vēl šajā numurā

07.04.2009., Nr. 54

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārvalstu investoru padome Latvijā: Par atbalstu makroekonomiskās situācijas stabilizēšanai

 

3.aprīlī notika Ministru prezidenta Valda Dombrovska un Ārvalstu investoru padomes Latvijā (ĀIPL) tikšanās, kuras laikā ĀIPL iepazīstināja Ministru prezidentu ar valdes jauno sastāvu, apsprieda 21.–22.maijā plānoto augsta līmeņa tikšanos tēmas, kā arī iesniedza savu viedokli par pasākumiem, kas varētu stiprināt finanšu sektoru un tiesisko sistēmu Latvijā.

Ārvalstu investoru padome Latvijā (ĀIPL) atbalsta Latvijas valdības centienus makroekonomiskās situācijas stabilizēšanā, finanšu sektora stiprināšanā un strukturālo reformu veikšanā. Ekonomiskā krīze ļoti būtiski ietekmējusi Latviju, un 7,5 miljonus eiro finanšu aizņēmums no SVF un citām starptautiskajām institūcijām varētu palīdzēt stabilizēt Latvijas ekonomiku. “Ārvalstu investori Latvijā atbalsta pašreizējo valdības politiku un valdības dialogu ar starptautiskajiem aizdevējiem. Šis ir savlaicīgs un pareizs solis vērsties pie aizdevējiem un nodrošināt ātru dialogu saistībā ar nepieciešamo finanšu piesaisti,” uzsvēra A.Lauciņš, ĀIPL valdes priekšsēdētājs. “ĀIPL atbalsta valdības lēmumu gādāt par lata stabilitātes saglabāšanu un tās noturēšanu līdz eiro ieviešanai.”

Ministru prezidents tika iepazīstināts ar ĀIPL ikgadējā pilnsapulcē ievēlēto jaunu organizācijas vadību. Valdes priekšsēdētāja amatā uz atkārtotu termiņu paliek Andris Lauciņš, auditorfirmas “Ernst&Young” vadošais partneris. Par valdes priekšsēdētāja vietniekiem atkārtoti ievēlēti ilggadējais ĀIPL valdes loceklis, Britu tirdzniecības kameras Latvijā pārstāvis Duglass Balčins un uzņēmuma “Linstow” valdes priekšsēdētājs Latvijā Frode Gronvolds. Valdē turpinās darboties arī Zviedrijas Tirdzniecības kameras Latvijā priekšsēdētājs Gunars Jungdāls, SEB bankas vecākā viceprezidente Šarlote Hagberga un “Statoil Latvija” izpilddirektors Sandis Šteins. Pirmo reizi valdē ievēlēts Amerikas Tirdzniecības kameras Latvijā biedrs Romāns Baumanis.

Tikšanās laikā Valdis Dombrovskis tika iepazīstināts ar ĀIPL sagatavoto skatījumu par aktivitātēm, kuras varētu stiprināt finanšu sektoru un uzlabot tiesisko bāzi.

ĀIPL rīko regulāras augstākā līmeņa tikšanās ar Latvijas valdību, kurās tiek pārrunāti ārvalstu investoru priekšlikumi tautsaimniecības politikas, uzņēmējdarbības vides un investīciju klimata uzlabošanai mūsu valstī. Trīspadsmitā augstākā līmeņa tikšanās ir paredzēta 2009.gada 21.–22.maijā. Tajā no investoru puses tiek plānots apspriest Latvijas makroekonomiskās situācijas nākotnes perspektīvas, nodokļu politiku, profesionālās izglītības sistēmas jautājumus, neatkarīgas Latvijas nacionālās konkurētspējas institūcijas izveidošanas nepieciešamību, kā arī runās par vajadzību radīt vienotu Latvijas transporta sistēmas un sektora attīstības vīziju.

ĀIPL apvienojušās lielākās ārvalstu firmas, kas veikušas nozīmīgas tiešās investīcijas Latvijā, kā arī deviņu valstu tirdzniecības palātas Latvijā. Organizācija oficiāli dibināta 1999.gada 27.janvārī ar mērķi uzlabot uzņēmējdarbības vidi valstī, veidojot aktīvu un atklātu dialogu ar valdību.

 

Ģirts Greiškalns, ĀIPL izpilddirektors

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!