• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par valsts un pašvaldību mantas atsavināšanas kārtību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.04.2009., Nr. 54 https://www.vestnesis.lv/ta/id/190251

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Paziņojums par Jāņa Porieša
deputāta pilnvaru apstiprināšanu

Vēl šajā numurā

07.04.2009., Nr. 54

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par valsts un pašvaldību mantas atsavināšanas kārtību

 

Valsts un pašvaldības nolietoto vai arī sev vairs nevajadzīgo kustamo mantu varēs samainīt pret līdzvērtīgu citu personu kustamo mantu, kas nepieciešama noteikto funkciju izpildei. To paredz Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas 31.martā konceptuāli atbalstītie grozījumi Valsts un pašvaldību mantas atsavināšanas likumā.

Paredzēts, ka maiņas gadījumā iestādei pirms tam nebūs jārīko izsole vai arī pārdošana par brīvu cenu, kā tas noteikts patlaban. Tāpat kustamo mantu varēs mainīt vai arī nodot piegādātājam, nenoskaidrojot citu iestāžu vajadzību pēc tās.

Šie grozījumi ļaus valstij un pašvaldībām ātrāk atbrīvoties no vairs nelietojamām un norakstītām mantām un iegūtos līdzekļus vai mantu izmantot sava materiāli tehniskā nodrošinājuma uzlabošanai un noteikto funkciju izpildes nodrošināšanai.

Deputāti atbalstīja plānotās izmaiņas likumā, norādot, ka pie mantas maiņas būs arī mazāki administratīvie izdevumi, nekā rīkojot izsoles.

“Tas ir pareizi – ja kādam kaut ko vairs nevajag, tad to var pārdot citam, kam vajag,” pauda deputāts Pēteris Hanka.

Izmaiņas likumā rosinājusi Aizsardzības ministrija, lai mazinātu birokrātiskos šķēršļus, risinot jautājumu par bruņotajos spēkos uzkrāto metāllūžņu tālāko izmantošanu. Patlaban armijai ir daudz norakstītu vecu automašīnu un citas tehnikas, kuru tā labprāt pārdotu militārās tehnikas kolekcionāriem, piemēram, restaurācijai, deputātus informēja Nacionālo bruņoto spēku pārstāvji. Tāpat bruņotie spēki būtu ieinteresēti uzkrātās 13 tonnas melnā metāla nodot pārstrādei, pretī saņemot, piemēram, metāla žogus.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!